vprašanje?
lep pozdrav pišem vam prvič in naj povem da sem prebrala veliko vaših odgovorov -super ste!mene pa zanima ali lahko nodus na levem režnju ščitnice povzroča težave kot so potenje,utrujenost,slabost,omotičnost kot posledica utrujenosti in slabosti,notranji nemir,…že pred leti po 1 porodu mi nekaj ni štimalo in sem šla k dr.,pa na 10 preiskav,vsepovsod samo da sem anksiozna in depresivna,ko mi je bilo dovolj in nič izboljšanja(klub jemanju antidepresivov)-samo prestrašili so me, sem šla k homeopatinji ki me je takoj poslala k dr. za ščitnico ki je ugotovil povečano ščitnico in nodus v levem režnju,na krvi se je nekaj videlo,čez 3 tedne pa ne intako je ostalo vse do lani poleti ko sem se počutila enako in šla na pregled kjer je izvid:ščitnica je primerne velikosti razen da je levo viden hipoehogen nodus vel.4 mm in cistični nodus vel.4,5 mm-zdaj sta dva nodusa moje počutje je slabo,,kri je bila bp.,sem pa preden sem šla k dr.zgubila 7 kg v 10 dneh,bila čisto brez apetita in slabotna-posledično tudi nervozna,nato pa sem se čez 3 mesece spet zredila 8 kg v 1 mesecu pa se ne prenajedam,pazim pa se redim in sem vsa okrogla.ker ne vem kaj naj se obračam na vas-naj povem da se mi to dogaja že iz srednje šole in je grozno,še nikoli nisem bila na dieti-vedno enako jem pa skače teža za 10 kg gor in dol v zelo kratkem času,počutje je temu primerno.res imam stresno delo a mislim da ni vzrok samo v tem-ali je možno da se na krvi ne vidi vsega ali bi morala bolj redno na kontrole da bi se videlo?hvala lepa za čas in trud in odgovor lp anika
Težko je reči kaj se dogaja, možno je, da ti delovanje ščitnice niha – enktrat dela preveč, drugič premalo.
Razen na krvi se to težko ugotovi, morda pomaga pregled protiteles – so ti jih pregledali, ti rastejo? So ti noduse punktirali (tistega hipooehogenega). Izgledam, da ti občasno ščitnica kar dosti preveč dela.
Morda bi ti pomagalo, če si greš pregledat kri (magari sama v Adrialab) kadar se počutiš v ekstremu – tako ali drugače.
super hvala lepa za odgovor,vzeli so mi kri enkrat potem pa je rekla os.dr.da mi ne pripada več???mož pravi da se mi kar vidi da nekaj ni vredu-sem taka kot v nosečnosti in pravi da so ziher hormoni krivi,ker se to konstantno ponavlja jaz pa včasih čisto preč od utrujenosti,nič še niso punktirali ali kaj delali,pravijo da naj počakam če se nodusi kaj zvečajo-jaz pa si tako želim vedeti ali je lahko krivo to nihanje,ker mi je res že malo na psiho šlo ker se ne počutim vredu pa si nisem sama kriva in ne vem več kaj naj delam?bom šla na preiskave upam da me tokrat poslušajo in ne spet pomirjeval in antidepresivov,ali pa zamenjava dr.-skratka hvala vam!
Forum je zaprt za komentiranje.