Najdi forum

Vprašanje!

Spoštovani!

Ne vem,če sem se obrnila na pravi naslov pa vendarle mogoče mi boste znali pomagati.
Moje vprašanje je vezano na pokojnino in sicer stara sem 23 let in sem prejemala pokojnino po očetu,dokler sem se šolala.
Začela sem jo prejemati v zadnjem letniku srednje šole,naprej sem se vpisala v 1.letnik visoke šole redni program,vendar sem se morala izpisati zaradi določenih težav.
Naslednje leto sem se prav tako vpisala v 1.letnik redni program,vendar na drug faks.Tudi to nisem dokončala,tokrat zaradi dela ki sem ga opravljala in mi je bilo v tistem trenutku bolj pomembno.
Od tega so minila tri leta.Letos pa bi se rada vpisala v višjo strokovno šolo-izredni program pa me zanima če mi pokojnina še pripada?
Oziroma slišala sem,da naj bi mi pripadala do 26 leta starosti,ne vem pa če mi pripada kot izrednemu bodočemu študentu,kljub temu da sem že izkoristila dva redna vpisa?!
Za odgovor se vam v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Lp

Dolores

Draga Dolores!

Žal ne gre za pravico iz obveznega zdr. zavarovanja, ampak iz pokojninskega zavarovanja. Predlagam vam brezplačno pravno svetovanje na našem centru!

Lep pozdrav,

Tanja Koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close