Vprašanje za tiste, ki jemljete kontracepcijske tabletke
ajoj ajoj, si sploh šla do ginekologa po recept za KT ali si jih dobila od kake prijateljice?
Kar ne morem verjet, da take stvari sprašuje 25 letnica. Sramota…
Ne, draga wmala, ne boš zanosila, če si se držala pravilnega jemanja, torej si tudi med 7-dnevno pavzo zaščitena.
ajoj ajoj, si sploh šla do ginekologa po recept za KT ali si jih dobila od kake prijateljice?
Kar ne morem verjet, da take stvari sprašuje 25 letnica. Sramota…
Ne, draga wmala, ne boš zanosila, če si se držala pravilnega jemanja, torej si tudi med 7-dnevno pavzo zaščitena.
šla sem do ginekologinje, ampak kontracepcijske tabletke jemljem prvič in nimam izkušenj.
žal nisem imela koga drugega vprašati in sem slučajno našla ta forum…
tabletke sem pravilno jemala. BiBa najlepša hvala za odgovor, zelo si me pomirila. še enkrat hvala.
šla sem do ginekologinje, ampak kontracepcijske tabletke jemljem prvič in nimam izkušenj.
žal nisem imela koga drugega vprašati in sem slučajno našla ta forum…
tabletke sem pravilno jemala. BiBa najlepša hvala za odgovor, zelo si me pomirila. še enkrat hvala.
me veseli, da sem te pomirila, ampak daj v bodoče pozorno preberi navodila, imaš jih v vsaki škatlici tablet in v vsebini je prav gotovo govora tudi o tem..
pa srečno! 🙂
[/quote]
jih bom prebrala še enkrat, verjetno nisem bila dovol pozorna…
hvala še enkrat 🙂 čawčaw.
Imam vprašanje. Stara sem 22 let in jemljem KT že cca. dobri 2 leti. Vedno s fantom uporabljava tudi kondom, da sva res 100% glede zaščite. 11.10.09 pa sva imela spolni odnos brez kondoma (torej samo s tabletkami, ker je kondomov zmanjaklo, pa sva bila že pripravljena) in je fant končal vame. Nekaj dni zatem sem ugotovila, da je bil to ravno eden od plodnih dni. Zanima me, kolikšna je verjetnost, da bi zanosila kljub rednemu jemanju tabletk. V soboto, 24.10.09, je predvidena menstruacija, mene pa že cel teden skrbi, da ni šlo ravno zaradi plodnih dni kaj narobe in se zato sekiram, prebiram članke in forume po netu in posledično še zaradi psihe čutim vedno več znakov nosečnosti…
Prosim, preberi tudi ti navodila, če že 2 leti jemlješ tablete in niti ne veš, kako in zakaj delujejo. Res me jezi, da ste tako neodgovorne in nepoučene.
Torej, kaj piše? Da boš v plodnih dneh lahko zanosila?
Drago dekle, tablete vsebujejo spolne hormone, ki preprečujejo ovulacijo (spuščanje jajčeca), zavirajo gibanje semenčic, ker spreminjajo sluz v materničnem kanalu in zato zanositev ni mogoča.
Prosim, preberi tudi ti navodila, če že 2 leti jemlješ tablete in niti ne veš, kako in zakaj delujejo. Res me jezi, da ste tako neodgovorne in nepoučene.
Torej, kaj piše? Da boš v plodnih dneh lahko zanosila?
Drago dekle, tablete vsebujejo spolne hormone, ki preprečujejo ovulacijo (spuščanje jajčeca), zavirajo gibanje semenčic, ker spreminjajo sluz v materničnem kanalu in zato zanositev ni mogoča.[/quote]
torej če prav razumem…v času ko jemlješ KT sploh nemoreš zanositi? če jih pravilno jemlješ seveda…
kontracepcijske tablete jemljem 2 meseca. prvi mesec sem imela spolni odnos na zadnji dan ko sem vzela tableto, nato sem normalno imela “menstruacijo”. po 7 dneh sem začela z novo škatlico in zopet imela spolni odnos zadnji dan ko sem vzela tableto…sedaj pa “menstruacije” ne dobim. ali sem lahko noseča? tabletke sem jemala pravilno vseh 21 dni in sem zelo v skrbeh… :S
prosim če mi katera odgovori ki ve odgovor…že unaprej hvala.
Ni nujno, da med premori dobiš krvavitev, sploh ker si komaj začela jemat tablete. Če si jih redno jemala, se nimaš kaj bat. Telo se še navaja, nekatere ženske sploh nimajo vmesnih krvavitev.
sm tole je res sramotno. vse piše v navodilih, ve pa sprašujete take gluposti. še za sex niste zrele, če se ne znate odgovorno obnašat madonca. če jemlješ tablete NE moreš zanosit – s tem mislim redno in ob uri. zanosiš lahko le v primerih:
– da ful bruhaš – se pravi, da tabletka “nima časa” da učinkuje
– če hkrati jemlješ antibiotike, ki lahko zaradi svoje sestave oslabijo delovanje tabletk.
– če maš neverjetno nesrečo in spadaš v un bogi procent žensk, ki zanosijo, kar pa ponavadi pritiče prvima dvema alinejama.
sama sem jih jemala 6 let, zdej nameravam počas zanosit, zato sm nehala.
aha, najlepša hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.