Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Vprašanje za tiste, ki jemljete kontracepcijske tabletke

Vprašanje za tiste, ki jemljete kontracepcijske tabletke

Pozdravljene!

Stara sem 25, imela do zdaj 2 partnerja, z obema sem za zaščito vedno uporabljala kondom.
Zdaj, po večletni suši, se je pojavil fant, s katerim se imava že dva meseca iz dneva v dan raje in lepše..

Odločam se za tabletke (ne, ne bom spraševala katere naj..!), ker mi (tudi njemu) kondomi res rahlo presedajo (ko si najbolj zagret, se moraš ukvarjat z natikanjem..), pa nisem prepričana v samo delovanje le-teh.
Imam namreč najboljšo prijateljico, ki je kljub tabletkam in zelo točnem jemanju zanosila.

Moj si neskončno želi prvega seksa z mano brez kondoma, da bi bil prvi intimni stik čimbolj čuten..
Povejte, tiste, ki uporabljate tablete, vam fant spusti spermo v nožnico? Ali konča zunaj?
Obdajajo me dvomi, tabletam ne zaupam toliko kot kondomu, čeprav statistika pravi drugače..

Pozdravljena! Sama jih jemljem že vrsto let in nisem še nikoli zanosila :). Torej, močno dvomim, da jih je tvoja prijateljica res redno jemala … Jaz imam pozitivne izkušnje s tabletkami in sem presrečna, da obstajajo 😛 Fant mi pa spusti spermo v nožnico, kar se mi zdi povsem logično, če jih jemljem. Torej, ne skrbi, jemlji jih tako kot je to predvideno in vse bo ok. Prvi teden pa le uporabljaj kondom, da ne bo kaj narobe – preventiva :).

Lep pozdrav in lepo se imejta!

Tudi z rednim jemanjem se lahko zanosi,ampak je to tako redko da se sploh ne pomišlja na to,tako da brez skrbi
Saj je vseeno kje konča,tudi v predsemenski tekočini so njegovi plavalci,torej si na istem 🙂

Hvala vama, Sie in svbnm.
Malo bolj sem pomirjena, čeprav imam, imam dvome glede tega.. Po drugi strani pa vem, da so tablete prav v ta namen.

jaz pa tudi dvomim v kt, imam enak problem kot halja..

zanosi ful mal zensk…ze brez zascite je baje ful mal moznosti za zanositev, usaj po besedah ginekologov =D in z rednim jemanjem, ob isti uri, brez pozabljanja…hm…nimas glih moznosti…ce pa ZE zanosis (mors pa met res sreco ja) pa usen obstaja splav ane..

aja brez zaščite je tudi malo možnosti hehe dober vic res

No, ampak nekateri se na splav ne zanašamo, če slučajno…?!

glih ta CE slucajno je pri tabletkah tako majhen…da nerabs premisljevat o splavu 🙂

neinnr po besedah veliko ginekologov, med drugim tudi tega tukaj na MON je zelo malo moznosti ja…samo par dni v mesecu je zenska plodna..

no potem pa povej to tistim ženskam ,ki je bilo to malo možnosti,vključujoč meni :))
larifari.
vsaka pa tudi ne ve kdaj so plodni dnevi a ne,niti si jih ne moreš natančno izračunat

neinnr, si zanosila? in obdržala..?

mislim, da bi vsaka zrela in odgovorna punca morala znat izračunat, kdaj so plodni dnevi in tudi dovolj poznati svoje telo, da ve približno kdaj ima ovulacijo in je plodna. To seveda ne gre pri tistih, ki imajo zelo neredne cikluse … Jaz imam srečo in imam zelo reden ciklus, zelo natančno lahko predvidim, kdaj nastopi ovulacija, že eno leto ne jemljem več tabletk, pa imam redne spolne odnose s partnerjem.
Sicer pa, ko jemlješ kontracepcijske tablete, ovulacije itak ni in ne moreš bit plodna – razen v primeru nerednega jemanja tablet(zanesljivost tablet je tolk in tolk %, in ne bi razpravljala o procentu zanositev). Pa da ne bo pomote, ko začneš jemat tablete, si zaščitena že od prvega dne – itak moraš tisto prvo tabletko vzet na prvi dan menstruacije, ko zanositev ni možna.
Kar se mene tiče, je kondom bolj primeren za zaščito proti spolno prenosljivim boleznim,tabletka te tu pač ne zaščiti.

Drage punce, toliko je stvari, o katerih ne vemo dosti, pa si zaslužijo več naše pozornosti. Mislim, da si naše zdravje in telo absolutno zaslužita, da ju pozorno spremljamo in spoznamo.

LP

Tudi če si ti računaš ne ZNAŠ 100% kdaj imaš plodne dneve tako da ne bi o tem.
ja sem obdržala,ne vem zakaj ne bi.je najlepši sonček in moj največji zaklad

je pa lahko 99%, kdaj ima plodne dneve…in neinnr, si pac sexala v plodnih dnevih in zanosila…ali pa zgleda da zelo priznani ginekologi ne vedo kaj govorijo…ja seveda..

a je bolš če ti spermo spusti v nožnico?

Jaz sem tabletke po 3 mesecih uporabe prenehala jemat, ker so mi zdravniki zaradi mojega zdravstvenega stanja močno odsvetovali. Zdaj pa ne vem kaj bi. Kondomov s fantom nisva navajena in ne vem kak bi to sploh blo. Kolk zanesljiv je v bistvu umik pred izlivom + da paziš na plodne dni? Kaj bi ve naredile? Ker kolkor vem razen teh dveh metod mi kaj dosti ne preostane več (nisem še rodila zato marsikatera metoda zaščite odpade).

Bedna situacija… 🙁 Jaz vama svetujem kondome, tisto umikanje ni preveč zanesljivo.

No, lih danes se je zgodilo, da sva šla na metodo umika. Menstruacijo sem dobila 12.2., ampak ta je še bila zaradi tabletk. Zdaj pa ne vem, ali bi vseeno vzela urgentno tabletko ali ne. Jemala sem Cilest, verjetno lahko kar to vzamem (2 zjutraj, 2 zvečer, a ne?). Bojim se edino, ker mi vnos hormonov ne ustreza in se bojim da bi tabletke izbruhala. Je velika možnost zanositve ali ne?

tud kondomi niso 100% če te že zanima

Pomoje je bolje, da tablete ne vzameš, če zate ni primerna. Vama pa res ne zavidam situacije, niti malo… Kaj pa kake druge KT, tudi ne pridejo v poštev zate?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close