Vprašanje za Miha
Miha, ali se govorne procesorje tudi čisti, tako kot slušne aparate? Pri tem ne mislim na vsakodnevno higieno aparata, ampak na to, da počistijo notranjost govornega procesorja, kamor uporabnik s krpico ne more in ne sme? Uporabniki slušnih aparatov imajo pravico do čiščenja enkrat letno, kaj pa uporabniki polževih vsadkov?
V petih letih sem imel aparat enkrat na servisu. Enkrat se je zlomilo ohišje, ko sem snemal kljukico in ohišja ( v tem delu je le mm ali manj plastike in še vijak je zraven, tako da se ob nepazlivosti lahko zlomi. Sedaj ta del s prsti tiščim skupaj, ravno tako pa žice od kljukice. Je pa to zelo redek poseg, ki ga opravim le ko menjam kable (1 do 2x letno).
Nimam več svojega originalnega ampak starejšega, ker so mi takrat dali nadomestnega, ki je starejši model od mojega prvega, in še ta ni bil OK, tako da so mu morali menjat mikrofon in stikalo (verjetno predhodnik tega ni opazil). sedaj dobiš svojega nazaj (namreč to so počeli ker je nadomestni moral po tem ko si ga vrnil na servis – tovarniška pravila).
Na začetku so mi dali nek material za čiščenje aparata od tunaj, ampak priznati moram, da ga še nikoli nisem, ker pazim nanj.
Skratka procesorja v 5 letih še nisem pucal, in nihče mi še ni rekel, da je treba, pa tudi v navodilih ni pisalo.
Je pa včasih, ko je vlažen, dobro uporabiti fen, vendar ne preblizu, da ni prevroče, in ga nato daš malo dlje v dehidracijo.
Sicer pa najbolj pazim na vlago in prah (če se potrim ali če je dež, ga dam takoj dol (no ja včasih ga imam pod marelo in včasih ga imam kljub potenju, ampak takrat si s papirnato brisačo nonstop brišem kožo pod njim).
Skratka, pucanje ni potrebno, da bi vedel.
Pa takrat so rekli da je vek trajanja 5 let, moj je star ziher 6 let. In je OK, le včasih nek mali pok (kot pok mehurška); morda bo počasi šlo s procesorjem navzdol?
So takrat obetali kako bodo na Widexu skrbeli zanje, pa dvomim, da je kaj na tem.
Le rezervni deli.
Ja kable sem si začel sam plačevat, pa niso poceni.
Je tolko kompliciral naš splošni zdravnik pa naše izpostava ZZZS, da sem jih poslal v maloro.
Kakor je.
Če je za trenotek, ga dam v žep ali pa v etui kjer so baterije.
Če je pa za dalj časa ga dam v lonček za dehidracijo. (npr dež, daljša fizična aktivnost s potenjem…)
Bolj ko dehidriram bolje je za aparat.
Namreč, pri meni dehidracija prej zagrabi, ker imam v ločku za dehidracijo istočasno več tablet, ne eno samo. Tolko jih imam v lončku da je v njem prostora le za tablete in aparat, nič ni prostega lufta.
Skratka, pri meni je smiselna že kratka dehidracija, ker je učinek trenuten.
Tavelike tablete so drage ko žafran, tamale pa so cenejše.
Menda se jih da na določeni temperaturi nazaj regenerirat, pa sam tega še nisem probal.
Me pa moti, da so te tablete take barve, da ne veš kdaj jo je za zavreči.
Hujša brozga so žice. na mestu kjer vstopa žica v plastiko se kontakt s časom prekine in moraš jo menjat, in je kar draga.
Sam si pomagam s selotejpom. Žico z njim pritrdim na aparat, da žica ne binglja prosto, in bom s tem žici podaljšal življensko dobo daljšega kabla (okoli 30 jurjev). Pri krajšem ne najdem pomoči, je pa vsaj pol cenejši.
Pozdrav.