Vprašanje za izkušene kuharice
Sem začetnica v kuhanju. Imam pa eno težavo. Ko cvrem “pohano” meso ali “pohan” sir ali kaj podobnega, to počnem v ponvi. Po navadi se mi začnejo drobtine, ki odpadajo, na dnu žgati. Ali naj menjam olje vsake 2 kroga? Predvsem pa me zanima, koliko olja naj dam? Naj povem, da po navadi porabim lahko tudi do pol litra olja. To se mi zdi velik problem, ker gre potem cel liter olja, pa sploh ne skuhaš dosti. Pa še občutek imam, da je to še bolj nezdravo. Koliko centimetrov olja naj dam na ponev, da bo primerna količina? Na primer pri pripravljanju polpet – vedno se trudim narediti bolj ploščate, če ne se mi rob ne zapeče. Spet – koliko cm olja naj dam tu oz. koliko debele polpete naj naredim? Kaj pa kakšne kroglice – pri tem sem imela vedno težave s pravilnim pečenjem oz. cvrenjem, zato jih od zdaj naprej delam bolj ploščate – ne glede na maso, iz katere bodo.
Se opravičujem, če sem se zmotila pri kakem izrazu, povsod se gre za kuhanje na vročem olju v ponvi.