Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija vprašanje za ga.Mojco

vprašanje za ga.Mojco

Pozdravljeni!

Zelo bi bila vesela, če bi mi odgovorili na nekaj vprašanj.Vem, da že kar nekaj časa delate z aparatom in me zanimajo vaše izkušnje.
Sama sem se že pred leti zdravila s tem aparatom, sedaj so se pojavile nove alergije in ena (dokazana) iz otroštva.Z aparatom so mi vse alergije odpravili.
Zaradi astme pa moram hoditi na kontrole(astma se mi je poslabšala ob virozi)in so mi ponovno naredili kožne teste. Pokazala se je močna alergija na hišni prah in še bolj na pršico. Terapevtka mi ni znala odgovorit kako je lahko razlika v njihovih testih in kožnih testih in dejala, da pač pride do razlik. Ali obstaja določen čas, ki je potreben, da so tudi kožni testi negativni?Sama sem še vedno pod terapijo(zdravila in bicom), težave so res manjše, vendar se bojim, da sem spet alergična na pršico. Aparat pa mi je vedno kazal alergijo samo na moj prah, pršico v vaših testerjih pa ne.
Terapevtka trdi da se alergija ne more vrnit, sama pa sem skeptična saj sem pri njih povratnik.Aparat res deluje, ampak se mi zdi , da brez vzdrževalnih terapij ne gre. Kakkšne so vaše izkušnje glede alergije na isti alergen?
Hvala v naprej za odgovor, Daša

Včasih se zgodi, da se naši testerji razlikujejo od domačih alergenov, iz preprostega razloga, ker so testerji lahko narejeni le kot informacije alergenov v laboratoriju, največkrat pa kupujemo testne sete v Nemčiji. Tester pršice se lahko razlikuje od naše domače pršice, prav tako se naša obmorska pršica lahko razlikuje od visokogorske. Prav tako nimajo vsi psi enakega epitelija… Zato ste lahko na neko pasmo alergični, na drugo pa ne… Dobro je, če se v terapije vključi tudi aleregn iz vaše okolice, ki vam povzroča težave.

Pogosto pride pri testiranju med alternativo in medicino do razlik. Bicom je dokaj zanesljiv aparat za dokazovanje alergij in drugih obremenitev, medtem, ko mi je nekoč dr. Galavnikova (alergološka klinika) povedala, da so lahko na žalost alergološki testi klasične medicine lažno pozitivni ali pa lažno negativni.

Alergija na hišni prah je v bistvu alergija na pršico oz. njene izločke, ki se seveda nahajajo v prahu. Ali imate težave zaradi pršice lahko že sami vidite, ko se zvečer uležete v posteljo, ko pospravljate stanovanje…
Ni dovolj, da se izvajajo le terapije za pršico. Telo je potrebno najprej razbremeniti raznih obremenitev, ki so bile lahko povod za nastanek alergij. Če vzrok vztraja, se tudi posledica lahko vrača (v vašem primeru alergija na pršico).

Lp – Mojca

Hvala Vam za odgovor. Res imam minimalne težave, glede na to , kako močno alergijo sem imela.Pri pospravljanju in zvečer ,ko se vležem res nimam več težav,vendar imam zjutraj spet malo poln nos. Glede na to ,da mi je pred zdravljenjem tudi po tri ure teklo iz nosa, da sem stalno kihala in imela številne sinuzitise je sedaj zanemarljivo moje stanje. Bojim pa se namreč, da se mi alergija na pršico vrača in ,da se mi bodo znaki samo stopnjevali. Terapevtka pač zatrjuje , da to ni možno.Sedaj še mi delajo razbremenitve strupov, vse ostalo so odpravli,dvigujejo mi še imunski sitem, tako ,da upam na popolno ozdravitev.
LP in veliko uspeha pri delu, Daša

New Report

Close