Najdi forum

vprašanje za g. Štruklja

Spoštovani

prosim, če mi posredujete v kolikor poznate terapevta, ki je uspešen na področju odpravljanja ansioznosti na področju Maribora.

Iščem, vendar zaradi premalo informacij nevem kam naj se obrnem.
Za odgovor, namig in pomoč se zahvaljujem.

p.s.vprašanje je tudi za posameznike, ki imate izkušnje s kom, ki vam je resnično pomagal

lp

Pozdravljeni,

anksioznost je le še eden od simptomov, ki si jih nezavedno ustvarimo. Pri psihoanalitični psihoterapiji niti ni toliko pomembno za kakšen simptom gre, ampak je bolj pomembno jedro, vzrok težav. Anksioznost je lahko zgolj odraz notranje stiske.

Ravno zato vam ne morem svetovati psihoanalitičnega terapevta, ki je specializiran za anksioznost, saj psihoanalitična psihoterapija ni simptomatsko usmerjena terapija. Če se lotimo zgolj simptoma (v tej primeri anksioznosti), potem lahko pričakujete olajšanje simptoma ali celo odstranitev, vendar lahko na ta način pride do ponovitve istega ali ustvarjanje novega simptoma.

Lahko se odločite za ciljno terapijo – usmerjeno na simptom – to je na primer kognitivno-vedenjska terapija (KVT) ali pa za psihoanalitično psihoterapijo, ki ni usmerjena simptomatsko, ampak se skuša dotakniti notranje stiske. Obstoja še veliko drugih psihoterapija – nekatere so bolj podobne KVT, druge pa bolj psihoanalitični psihoterapiji. Če se boste odločili za psihoanalitično psihoterapijo, mi pošljite zasebno sporočilo in vam bom posredoval kontakte od mariborskih kolegov.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Spoštovani

seveda me zanima psihoanalitična terapija. Prosim pošljite mi zasebno sporočilo s kontakti.

Najlepša hvala.

lp

New Report

Close