VPRAŠANJE ZA FANTE
To sploh ni čudaško, še manj zastarelo, če pa pobrskaš po starih sporočilih, boš videla, da smo o tej temi že globoko razpravljali. Bodi vesela, da si takšna kakršna želiš biti, če bo komu to všeč ti bo povedal, samo ne preveč pričakovati, da mora biti tudi on tak, ker potem bo pa to tek na dolgi rok in eno samo izbiranje, in pozabila boš na druge vrednote, ki so ravno tako pomembne.
Primož
Draga mariborčanka!
Nisem fant, a vseeno.
Kaj tvoja nedolžnost pomeni fantom sploh ni pomembno!Dokler ne srečaš pravega, naj bo tebi v ponos.Bravo!
Ko bo prišel pravi, bo nad tem navdušen še bolj kot ti in nikoli naj ti ne bo žal, da si pač dlje čakala.Uživaj v svoji skrivnosti in imej potrpljenje, ker sigurno te tak, kot si ga želiš, nekje čaka.
Imej se, Vesna !
Hvala za vse odgovore.
Samo eno stvar bi rada razčistila: jaz se ne sikiram, ker sem še nedolžna in sem v resnici vesela tega. Samo nenavadno mi je, ko grem na faxu na wc, pa slišim punce, ki se pogovarjajo…
Za kakšne imam občutek, da si pol zmislijo, ker če bi res imela tolk tipov in z vsemi počela vse kar govorijo, bi morala začet pri dvanajstih in bit stara petinštirideset. Al pa vsak dan najmanj trikrat spat s tipom in zamenjat tipa vsak drug teden.
Ne vem, zakaj je to tko popularno. Mislim, sej to je ja nekaj lepega, intimnega, nekaj posebnega. Lahko razumem, da dekle pove prijateljici, kaj je doživela s tipom, sej jaz mam tud prijateljico in ji povem marsikaj, ona pa meni. Ne moreš pa tega razlagat na skretu v faksu ali v kafiču al na avtobusni…
Mislim, groza! Sej to niso junaški podvigi (kdo je koga in kako) ampak intimne, zaupne stvari. Jaz ne vem, če bi svoji prijateljici lahko razlagala kaj takega. Konec koncev, kaj jo briga (grobo rečeno).
Samo včasih, ko sem zamorjena, si mislim, kaj hudiča je narobe z mano, da ne razmišljam tko ko ostale punce. Večino časa pa sem tega vesela. Vem, kaj bi meni pomenilo, če bi partner bil še nedolžen, čeprav se zavedam, kako minimalne so možnosti za kaj takega.
No, jaz nameravam vztrajat, dokler ne bom videla, da je res vredno. Hotla sem samo slišat mnenja =)
lp vsem
Vsekakor si ne bi želel punce pri kateri bi dosegel tisto PIROVO zmago – namreč, da mi pove, da imam največjega v vasi…
In tudi ne zdi se mi čudaška nedolžnost pri 22-tih. Čeprav sam, osebno, ne bi želel nedolžne punce. Pa ne zato, ker bi mislil, da nič ne zna in da jo bom moral vsega naučiti. Kje pa. Ljubezen je takšna reč, da dva ki se imata rada vse pogruntata…
Ampak bolj je problem v radovednosti in pestrosti. Tažko verjamem, da je ne bi nikoli, nikoli zamikalo poizkusiti še s kom drugim. Mogoče kdaj, ko bi imela kakšno krizico, pa bi se malce oddaljila (dolgih zvez pač ni brez krizic) ali pa ob kakšni drugi oz. drugačni priložnosti….
ojla,
ti bom tako rekla. jaz sem bila ena tistih, ki sem se sekirala zaradi tega. in na koncu pri sicer “kao poznih” 19 odločila, da je pa tega čist zares dost, se načrtno odločila kateri bo tisti in potem stvar opravila in z njim nikoli več o tem niti govorila, niti imela z njih nič, skratka bil je nekdo, ki sem ga grdo izkoristila za dosego lastnega cilja. In zdaj, štiri leta kasneje lahko rečem, da je bila to ena največjih neumnosti, ki sem jih kdaj naredila v življenju. Mislim, takrat mi je odleglo in sem si mislila: »no, zdaj sem vsaj ena tistih normalnih…«, danes pa ja… lahko rečem, da mi je bilo zaradi tega mogoče lažje pri prvem pravem fantu, ki sem ga imela, čeprav tudi ne ne vem kako veliko. Zato pa mi ni bilo nič lažje pri sedanjem fantu, ki ga smatram za mojega življenjskega partnerja in ki mu te stvari veliko pomenijo (pogledi na spolnost, kdaj iti v to, s kom iti, itd.) in verjemi, da nekomu, ki ga imaš tako rad, da ga želiš ob sebi celo življenje, je presneto težko razlagati, kako je pa to izgledalo pri tebi. Še posebno če veš, na kakšen »neiskren« način je bila stvar opravljena. In ga nato prepričati, da to nisi pravzaprav ti, pa da takrat je bilo, kar je bilo, da si bil mlad in neizkušen in itak nisi vedel kaj počneš… je vse zaman. Madež ostane. zato, lej ti bom rekla samo to: zgledaš mi eno blazno skulirano bitje in prepričana sem, da ko boš naletela na enega osebka, ki ti bo pomenil »tisti«, bo prav gotovo tudi on en normalen tip, ki zna razmišljati z lastno glavo. Ne vem, si nekako ne predstavljam, da bi ti s to tvojo miselnostjo lahko naletela na nekoga, ki ima v teh pogledih popolnoma drugačna stališča. In ob tej prepostavki mislim, da potem ne bi smelo biti panike. Ampak celo ponos in veselje.
Te občudujem. Zato ostani taka kot si. Iskrena do sebe.
ajda
Res ne razumem zakaj bi bilo potrebno nekomu razlagat ZAKAJ smo v preteklosti nekaj naredili. Še manj pa razumem, da naš partner od nas razlago zahteva. Verjetno je prav, da naši partnerji vedo tudi kaj o našem preteklem življenju, niso pa oni tisti, ki naj bi nam te napake tudi oproščali in, če jemlješ storjno kot napako, potem si predvsem ti tista, ki si jo moraš oprostiti.
Mislim, da je za resno zvezo potrebno, da imata partnerja tudi nekaj izkušenj s seksom. Konec koncev ta le predstavlja kar velik del zveze. Kako naj sicer drugače vemo kaj nam v resnici ustreza tudi v postelji? Poleg tega pa tudi jaz poznam nekaj primerov, ki jih je po nekaj letih resne zveze premamila radovednost. Pa tudi takšnega, ko se ji je nekaj takšnega zgodilo že po daljšem zakonskem stažu, izjava po tem pa je bila, da si ni mislila, da je seks lahko tudi drugačen.
Moram reči, da ženske ne bi cenil bolj zgolj zato, ker je nedolžna. Mogoče bi v primeru resne zveze imel celo kakšen predsodek, če bi vedel, da sem prvi.
Še eno majceno mnenje. Npr. meni se zdi potrebno pogovarjanje (občasno in zmerno) tudi o preteklih izkušnjah (ne samo sexualnih, da se razumemo), ker menim da se tako partnerja lahko bolje spoznata in se lahko tako utrjuje njuno medsebojno zaupanje. Namreč kako bi lahko človek imel maksimalno resno, globoko in zaupanja vredno vez z nekom, kateremu si ne upa priznati kakšnega pomembnega koraka iz preteklosti?
men se ne zdi čudaško in zastarelo in te občudujem, da ti je uspelo ohraniti zvestobo sebi in si se imela rada in bila zvesta sebi
pohvalno je, da si uspela biti boljša od današnjih deklet, ki že pri 15 grejo v posteljo ali pa se z neznancem, ki ga poznajo le dve uri dajo dol v diskoteki
Kakšni zanimivi odgovori. Pravi užitek je brat tko različna mnenja.
Ena kolegica mi je enkrat pravila svojo zgodbo – imela je tipa in imela ga je zelo rada. Dolgo sta bila skupaj in ker je forsiral, da bi spala skupaj, se je začela spraševat, zakaj to hoče. Ko ga je to tudi v resnici vprašala, je odgovoril znano ‘frazo’ – rad bi sprobal, če sta res za skupaj. Kaj če se poročita in se izkaže, da se ne bosta skladala v tem.
Ona ga je samo butasto pogledala in je rekla, da ni čevelj v trgovini – prideš in probaš; če ti je všeč, ga kupiš, če ne ga vrneš na polico in pomeriš drugega.
Zapustila ga je in si našla drugega tipa. Tisti ni imel idej o ‘probavanju’ – zgodilo se je enkrat, ko sta bila na njegovem vikendu, romantična noč, sprehod pod zvezdami in potem sta šla v spalnico… In se je preprosto zgodilo. Nobenih fint o sprobavanju, nobenih fint o izkušnjah… On je že imel prej punco, ona je bila še nedolžna.
Rekla je, da je bil čudovit in da sta se odlično ujela. Zdaj sta tik na tem, da se poročita. Rekla mi je, če imaš človeka RES rad, da ga ljubiš bolj kot kogarkoli na svetu – potem se itak ujameta.
Če pa je sex za eno noč, pol je pa brez veze itak.
lp vsem!
meni pa se zdijo prav simpatične tiste, ki se o tem pogovarjajo na skretu na faxu, v kafiču ali pa na avtobusu.jaz sem malo preveč sramežljiva da bi sama razlagala, zelo rada pa poslušam druge.nasmejiš se malo, take zgodbe iz skreta so mi dostikrat popestrile dan.mariborčanka, zakaj na to tak negativno gledaš??????