Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Vprašanje o lečah

Vprašanje o lečah

Imam nekaj vprašanj o lečah. Uporabljam jih priližno 1 leto. Na začetku mi jih okulist ni želel dati zaradi občutljivih oči. Zdaj uporabljam leče AIR OPTIX in tekočino AO SEPT PLUS. In zdaj moje vprašanje. Zelo si želim barvnih leč. Ker vem, da mi jih okulisti nebi želel prepisati bi si jih rada naročila preko interneta. Ampak problem je v tem, da me zelo skrbi za moje oči. Zanima me, do kakšnih zapletov lahko pride, če naročim napačne leče, oz leče, ki niso primerne za moje oči. Kakšna je razlika med barvnimi in navadnimi lečami.
Zdaj pa naslednje, bolj čudno vprašanje. Na začetku maja se odpravljam v Gardaland. Ker brez očal ali leč zelo slabo vidim me zanima ali lahko grem naprimer na blue tornado, kjer je veter bolj močan, z lečami. Zelo me je strah, da bi mi jih dobesedno odpihnilo iz oči.
In še eno vprašanje. Vedno ko grem na morje oz. na bazen se kopam z lečami. Zanima me, če to zelo poškoduje lečo, in če je to priporočljivo.
hvala že v naprej.

Lp. Majčika

Torej leče je dobro preizkusiti, pa še parametre morajo imeti enake, kot vam je predpisal okulist.
Glede Gardalanda ni problemov, saj je včasih na kakšnem jadranju še močnejši veter in so ostale v očeh.
V bazenu odsvetujem nošnjo kontaktnih leč zaradi infekcij, glede morja pa ni problema.

Lp.

POZDRAVLJENI!

Trenutno nosim očala z dioptrijo manjšo od 0,5. Zanima me ali je ta dioptrija primerna za nošenje leč in ali potrebuješ kakšen predhodni pregled glede naročila.

Zahvaljujem se za odgovor.

V vsakem primeru, ne glede na dioptrijo, je potreben pregled oči za kontaktne leče, saj se pri tem pregledu izmerijo še drugi parametri oči in ne samo dioptrija.

Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme, bom vprašala kar tukaj in sicer me zanima, v čem je razlika v lečah z naslednjimi oznakami: gre za leče za astigmatizem, – 0,5, cilinder -1,25, kot 20 stopinj in druga z enakimi oznakami, samo da je kot 180 stopinj. V čem je torej razlika? Gre za isto oko, testne leče.

Hvala za vaš odgovor.

Razlika je za 20° stopinj drugačen kot cilindra. Očitno so vam to popravili ob meritvah ali pa dali približek, ker je samo za test.

New Report

Close