Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Vprašanje o kalupih za ljudi

Vprašanje o kalupih za ljudi

Pozdravljeni!

Že vnaprej se oproscam za cuden naslov, a nisem vedel kako bi poimenoval temo ali kam spada. Zanima me namrec, kje v sloveniji (ali nasploh), bi se dalo dobiti “lifecasting” kalupe. To so kalupi, narejeni iz pravih ljudi. Prvo na telo nanesejo poseben gel, nato pa dodajo se zascitno plast mavca, da se ne popaci. Na internetu sem videl kar nekaj posnetkov, kako se to dela, ampak je zahtevno delo, za katerega potrebujemo kar dovolj casa in oseb, da je delo opravljeno kot je treba. V anglescini se to imenuje body casting, lifecasting, body moulds. V slovenscini zal nisem nasel enakovredne besede.

Vem, da bo tezko najti kaksen kalup, ji je pripravljen na vlivanje, ampak je vredno poizkusiti. V primeru, da nakup ze prioravljenega kalupa ni mogoc, pa me zanima, kje bi dobil modele, ki bi bili pripravljeni to storiti. Iscem osebe vseh starosti, saj imam pred sabo velik projekt, zato potrebujem vec takih kalupov. V linku pripenjam se posnetek na YouTube:
https://youtu.be/jjGdhaMSMi0

Prosim, da neprimerne komentarje zadrzite zase, saj je to zame resna stvar in ze izgubljam zivce, ker ne vem kako bom zadevo izpeljal.
Vsem se ze v naprej zahvaljujem za odgovore,
Nejc

New Report

Close