Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vprašanje- nujno

Vprašanje- nujno

Lep pozdrav.
Jutri imam pregled pri ortopedu v Ljubljani. Zanima me sledeče.
Ali, v primeru da me pošlje na slikane CT ali MRI, to opravim še isti dan, ali se je potrebno za slikanje prijavit in čakat nekaj časa?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!
Žal se je treba prijaviti in čakalne dobe so načeloma za omenjeni preiskavi precej dolge. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za tako hiter odgovor.

Zdaj pa mi povejte še sledeče. Kolegica je dopolnila 18 let, to pa pomeni da ji poteče zdravstveno zavarovanje. Kje se to uredi, da je zopet zavarovana (morda na zavarovalnici,…)in ali lahko že isti dan ko to uredi recimo obišče zdravnika…???

hvala v imenu kolegice

Vsekakor na zavarovalnici, ne pozabi naj na dodatno zavarovanje, ki ga mora urejati posebej! Lp.!

Lep pozdrav. Danes sem opravila pregled pri ortopedu! Zaradi nejasnosti mojih bolečin, se je odločil opraviti scintigrafijo skeleta.

Sedaj pa me zanima, vse o tem.
Kako poteka,koliko časa, ali morda dajo lokalno anastezijo, skratka(saj razumete) vse o tem.
Najlepša vam hvala za odgovor.

Preiskava ni boleča in ni potrebe po anesteziji. V žilo vam vbrizgajo sredstvo “radiofarmak”, nato se vrnete po nekaj urah, vležete in odležite 1/2 – 1 ure, v tem času poteka slikanje, ki pokaže, v katere dele skeleta se je nakopičilo največ vbrizganega sredstva. Preiskava vam torej vzame nekaj časa, vam pa ne povzroča nobenega trpljenja.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav.
Po opravljeni scintigrafiji sem danes zopet morala obiskati ortopeda. Ta pa me je poslal na MRI (magetno resonanco).
Sedaj pa vas prosim da mi še o tem poveste nekaj več.

Hvala

Le ležite pri miru, zapeljejo vas v kot v cev, kjer vas “slikajo” in to je vse. Nič bolečega in neprijetnega.
Lep pozdrav!

Pa vbrizgajo kako snov v telo ali ne? Nekje je zaslediti da ja.. Kako je s tem?

Hvala za odgovor

Pri običajnem MR slikanju ne vbrizgavajo nič. Lep pozdrav!

New Report

Close