Vprasanje noga
Pozdravljeni.
Od vceraj imam rahlo pekoco bolecino spredaj na goleni ob tej kosti. Nic oteceno, nic spremenjene barve. Ta bolecina je prisotna obcasno, predvsem ko nogo premaknem ali sedim in vstanem. Takrat zacutim. Ko pa hodim pa ne. Kaj bi to lahko bilo? Na tej nogi me tudi koleno nekaj jezi, saj sem tekla po stopnicah navzgor in prestapljala po dve stopnici, takrat me je v kolenu zabolelo. Sedaj, ko hodim predvsem po klancu navzdol, me v kolenu zaboli. Je lahko to kaksna povezava? Za strdek me sicer najbolj skrbi.
Pozdravljeni,
bolečina, ki jo opisujete, je najverjetneje posledica draženja pokostnice (periostitis) sprednjega robu golenice, ki je običajno posledica (pre)velikih obremenitev. Tri tedne odvsetujem velike, sunkovite in dolgotrajne obremenitve (tek, skoke, dolgotrajno hojo). Če težave ne bodo izzvenele, priporočam pregled.
Druga navedena bolečina je najverjetneje posledica poškodb sklepnega hrustanca v sprednjem (pogačično-stegneničnem) delu kolena. Priporočam, da opravite slikanje kolena z magnetno resonanco in da predete nato na pregled s posnetki ter izvidom.
Prosim.
Vzrok je lahko tudi draženje živca v ledveni hrbtenici.
Prosim. Da, tako je.
Pozdravljeni,
koliko ste stari?