Najdi forum

vprašanje-nasvet

Večkrat so mi že širili žile v področju medenice,kjer imam tudi 2 stenta,tudi po širjenju žil se stanje ne izboljša po 100 m hoje me začne bočeti v zadnjici in sploh cela medenica,po 5 minutnem počitku lahko nadaljujem hojo,imam pa izrabljene kolke ,pa bi vas prosil za mnenje, če bi po blokadah v kolk lahko vedel ali so krivi kolki,ali ožilje,sedaj me pošiljajo ortopedi k angiologu,angiologi pa zopet pravijo da je lahko to hrbtenica,na njej MR ni pokazal kakšnih hudih okvar,to se že vleče 10 let in me spravlja v obup!Kje bi lahko dobil blokade v kolk oziroma kje to delajo,vsekakor po predhodnem obisku ortopeda-hvala za odgovor na dolgo vprašanje!

Spoštovani!
Blokado v kolčne sklepe vam ponavadi večina ortopedov aplicira, čeprav bi jo praviloma morali dati pod rentgenom. Vprašanje pa je, kako hudo obrabo imate. Če je izrazita, blokada ni smiselna, ker ne bo učinkovita. Svetujem pa opraviti še svežo magnetno resonanco ledvene hrbtenice, če imate stare izvide, ker glede na opisano bi težave res lahko izvirale tudi iz križa.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close