Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vprašanje-lasje

vprašanje-lasje

Spoštovani,

Imam vprašanje v zvezi z lasiščem in lasmi. Imam 25 let in sem si z barvanjem zelo uničila lase in lasišče. Včasih sem imela goste in močne lase. Sedaj pa so lasje redkejši, vidijo se v smislu, da jih lahko šteješ. Predvsem nad čelom. Da bi stanje popravila, sem uporabljala ampule vichy (3 pakete), vendar ni bilo pozitivnih sprememb.
Je pa pri meni zanimivo to (na to se nanaša vprašanje), da nisem nikoli opazila (v roku 3-4.let), da bi mi lasje izpadali, niti v koritu banje po umivanju las, niti na krtači, ne na blazini med spanjem, itd. Zato si nisem znala pojasniti, kako so tako redki, če ne odhajajo iz lasišča. Tako sem prišla do zaključka, da jih je tako močno stanjšalo barvanje in predvsem beljenje (tudi na lasišču) in so verjetno nehali rasti.
Sklenila sem, da se preneham barvati. Zanima me, ali se bodo lasje odebelili nazaj in ali je smiselno, da (še) uporabljam fitoval šampon in v prihodnje minoxidil 5%? Ker, kot sem že omenila, nisem imela izpadanja. Je pa res, da je na lasišču veliko prostora, kjer vidno manjkajo lasje. Lahko upam, da se bodo zarasli nazaj? Oziroma, se bodo obnovili, ko jih preneham barvati in sploh obremenjevati?

p.s. zdravje je pa v redu. Uživam pa tudi vitaminske dodatke.

Sedaj sem pa kar malo prestrašena, namreč živim zelo zdravo, tudi vitaminske dodatke redno uživam. Je pa res, da sem sumila stres. Bila sem namreč dosti časa psihično čisto na dnu; živčna, depresivna, vzkipljiva, itd. Vzrok pa poznam, nisem bila srečna v odnosu. Sedaj sem razmerje končala, upam, da se bo uredila tudi ščitnica. Mi vseeno svetujete pregled, ali lahko kakšen čas počakam, da se sama od sebe umirim?

Hvala in lp,

ns.

Pozdrav!

ne vem kje in v po kakšnem vzorcu lasje izadajo!
Ščitnica, vitamini, moški hormoni…. so vzroki za tak izpad las.

Treba bo bolj natančno opredeliti vzroke in s tem tudi terapijo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close