vprasanje komplicirajoce mame
Draga Tanc –
danes mi je zivljenje padlo na glavo in vidim strahove cisto povsod. Med drugim na hcerkini nogi, kjer ima par bledih modric zelenkasto modre barve – po kolenu in po goleni. Zadnje case smo prakticno vsak dan zunaj, veliko pleza po igralih in te modrice se ji kar pogosto pojavijo (vecinoma samo na levi nogi), pa po dnevu ali dveh izginejo. Ne bi rekla, da spreminjajo barvo, enostavno zbledijo, vcasih dobesedno cez noc.
Ali menite, da je lahko kaj narobe (saj veste, kaj mislim – si sploh ne upam napisat :-))) in naj jutri klicem pediatra ter prosim za pregled krvi? Sicer je zdrava in dobro razpolozena – razen smrkavega nosa, ki se ji vlece od prehlada pred 2 tednoma.
Se opravicujem, vem, da zvenim histericno, ampak me je res vse skupaj malo zasulo in kompliciram za vsako stvar.
Hvala in pozdrav!
P.S. Sem uporabila iskalnik in google, pa nisem nic bolj mirna zaradi tega 🙁
Tole se nanasa na moje prejsnje vprasanje o modricah na nogah pri hceri. Sem pokazala zadeve mozu. Reakcija: “Ma sevede je plava, ce leze na najino posteljo in se vedno uzge v rob”. Dejansko ima modrice tam, kjer se nasloni na rob postelje, ko leze nanjo. Kar je zadnje case velikokrat (znjkrat na uro). Kako fino, da je bolj prizemljen glede teh stvari :-))) Bom pa cez dva tedna, ko imamo redni pregled, vseeno prosila za pregled krvi.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni, veter_02,
modrica po nogicah otrok so v skoraj 99,99% modrice zaradi običajne dnevne dejavnosti, padcev, plazenja in plezanja, drgnjenja…
Tiste modrice, ki vas skrbijo, ne izginejo in ostanejo vseskozi modrice in enake barve. Seveda pa pregled krvi razjasni stanje (ampak, običajno ima otrok nepojasnjeno vročino, je utrujen…)
Super, samo da je vse v redu. To izkrvavitev bo pa kmalu pozabila:-)
Pozdravljeni,
kaj pa bi lahko modrice še pomenile, razen običajnih modric od dnevnih aktivnosti? Tudi naš 11-mesečnik jih je poln, jaz sploh nisem polagala nobene pozornosti na to, saj plazi čisto posvod. Tudi na barvo nisem bila pozorna, so pa temnejše in ne modre (temno vijolične). Ali izginjano ali ne se mi nitio sanja ne…
Hvala za odgovor
Kakšno krvno bolezen. Zagotovo modrice spreminjajo barvo, če so posledica udarnine, samo opazovati morate. V enem tednu preidejo od temno modre do vijolične, zelenkasto rjave in rumene, nato pa izginejo. Če ne izginejo in so stalno modre barve, posumimo na kakšno krvno bolezen.