Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Vprašanje in razlaga

Vprašanje in razlaga

Pozdravljeni! Zanima me  ali spodnji rezultati kažejo na prebolelost pete otroške bolezni:

      IgG  >150.00 (<2.0 negativno, >=2.5 pozitivno)

     

      IgM  0.8 (<0.9 negativno, >= 1.1 pozitivno).

    Načeloma nisem bila z nobenim v stiku s to boleznijo  ampak sem se preventivno testirala ker imam malega otroka.  Le na začetku 5 t nosečnosti sem imela srbwčico po rokah in izginjajoče rdeče madeže in mozolje. Zdravnica je sumila alergijo ali reakcijo na Flumozin, ki sem ga prejela. Bi lahko bila peta bolezen? Sedaj sem 30 t noseča ob prejetih rezultatih. 

     

    Hvala za odgovor

    Rezultati kažejo le, da ste 5. bolezen preboleli nekoč v preteklosti in ste na bolezen imuni. Kdaj ste jo preboleli, ni mogoče vedeti. Prav gotovo pa ne gre za svežo okužbo.

    Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

    Torej lahko predvidevam, da okužba ni bila v času 31 tednov?

    Tega ni mogoče vedeti. Ni bila v zadnjih dveh/treh mesecih.

    Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
    Jaz sem  imela  v mesecu oktobru srbečo kožo, poleg so se pojavljali rdeči madeži ki so izginjali in se nazaj pojavljali. Prav tako so na različnih mestih mozolčki, ki so srbeli in v kratkem času izginili ( 10 min).  Trajalo je nekje 10 dni. Vse se je pojavilo 3 dan jemanja zdravil, ki imajo stranski učinek srbečico zato je bil sum na alergijo. Ali bi  lahko bili ti znaki pete bolezni ali sem lahko mirna in je šlo res za alergijo. Otrok je takrat imel izpuščajčke za katere je pediater dejal da niso za 5 bolezen.

    Spoštovani, kaj je bilo v oktobru, res ne morem presojati. Srbeči izpuščaji so običajno najogosteje res povezani s preobčutljivostjo in po jemanju antihistaminika izginejo. Po drugi strani je oktober že 6 mesecev nazaj, kar pomeni, da ste bili res povsem na začetku nosečnosti – ko gredo stvari običajno na “vse ali nič”. Težja virusna okužba pač povzroči ali odmrtje embria ali pa ni posledic.

    Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

    New Report

    Close