Najdi forum

Vprašanje glede resnosti zveze

Pozdravljeni,

Z fantom se dobivam dobrih 5 mesecev, zelo mi je fajn ko sva skupaj, ko preživljava trenutke je zelo ljubeč in spoštljiv do mene, vedno me vpraša kaj bi rada počela za zmenek tisto dejavnost potem tudi greva. Večkrat me je tudi že poljubil na čelo. No vglavnem rekel pa mi je da nisva za skupaj kao, ker sva si preveč podobna. V tem smislu, da oba zamujava, da oba se dolgo rihtava, da oba pač kao potrebujeva nekoga ki naju pač, kako bi rekli žene, pa da sva oba kot otroka v tem smislu. Ne vem kaj si naj mislim glede tega? Kaj mislite? Jaz ga imam zelo rada tudi on govori da me, po tem pa je ta pač… Kao da če bi najna zveza se stopnjevala v resno, da ne bi dobro funkcionirala, tako mi je nekaj namignil.

Mislite, da to res? Zakaj pa si partnerja ne bi smela biti podobna pač malo bolj, jaz želim da bi bila najina zveza resna on pa tako ne vem al daje samo izgovore?

Hvala za odgovor.

 

Spoštovana,

5 mesecev je že kar dolga doba za se navezati na nekoga in verjamem, da je med vama določena privlačnost. Drugače se nebi dobivala toliko časa. Kaj naredimo s to privlačnostjo, je pa nekaj drugega….. Resno razmerje je kljub vsemu odločitev in to odločitev lahko sprejmemo z vključenim razumom, v smislu…s kakšno zensko/moškim se vidim na dolgi rok…drugi pa sprejmejo odločitev, ko se zaljubijo oz. Začutijo privlačnost. In moški ponavadi kar iskreno in direktno povejo, kakšen interes imajo. Sploh če so že nekoliko starejši, ciljno naravnani in točno vejo kaj si v življenju želijo. Meni se zdi pomembno oboje, tako privlačnost kot ujemanje na ostalih področjih. Vseeno pa to ne pomeni, da je prav, da se kdorkoli igra z vašimi čustvi. Ženske, kadar imamo rade, zacnemo popuščati in hočemo verjeti v to, da bo ljubezen zmagala in da nas bo imel sčasoma tako zelo rad, da si bo premislil in se vseeno odločil za nas, da bomo dokazale, da te razlike ali podobnosti niso tako pomembne, itd. Ampak s takšnim načinom največkrat zgubljamo na občutku vrednosti, na koncu, ko ta moški najde žensko, ki mu ustreza, pa se počutimo še izkoriščene, zavržene,… zato je zelo pomembno, da od samega začetka čuvamo svojo lastno vrednost! To naredimo tako, da se postopoma odpiramo, da šele s časom dopuščamo vedno globljo intimo. Ženske smo namreč tiste, ki določamo kako globoko se bo odnos razvil, moški pa temu sledijo, če imajo dovolj interesa. In tisti, ki ima dovolj interesa in vztrajnosti, je na koncu nagrajen tudi z našo bližino, intimnostjo in spolnostjo.

Tudi iz vaših besed se zdi, da se bolj nagibate v smer, da bi ugotavljala, kako ga prepričati v to, da ste vi smiselna izbira za njega, namesto, da bi bila čuvajka vašega ženskega dvora in se namesto z ugajanjem ukvarjala s tem, če je on sploh dovolj dober kandidat za vas! Je za vas pravi moški takšen, ki vas pusti 5 mesecev v negotovosti in z dvojnimi impulzi (sej si super, samo ne dovolj, da bi te imel za svojo), hkrati pa vas “uporabi” kot dovolj dobro za družbo, dokler ne pride tista prava? Temu se reče zavajanje.

Srečno,

Eva Erpič, mag. Zakonskih in družinskih študij, psihoterapevtka

[email protected]

 

 

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

New Report

Close