Vprašanje glede postopanja pri ginekologu-spolno prenosljiva bolezen
Zdravo,
konec januarja sem imela nezaščitene spolne odnose, nekaj dni po tem so se pojavile neprijetnosti. Naročila sem se pri ginekologinji. 4.2. mi je vzela bris, dobila sem tablete Fluomizin – 6 vaginalnih tablet. Stanje se je takoj izboljšalo. Po enem tednu, 12.02., me pokliče sestra in javi, da dobim še antibiotike Ciprinol – 5 tablet. Brez pojasnila za kaj gre. Naroči me 24.02. na ponoven pregled in odvzem brisa. Ta dan mi ginekologinja pove, da imam gonorejo. Vprašam, če sem jo lahko dobila od »partnerja«, in pravi, da ona tega ne more reči, naj mu pa povem za to .
Partnerju sem povedala in je šel na test za spolno prenosljive bolezni, na rezultat še čaka.
Jaz drugih spolnih partnerjev nisem imela, za njega ne morem reči 100% glede na to, da sem jaz dobila gonorejo po spolnih odnosih z njim.
Zanima me, ali je to normalno, da mi niso takoj po rezultatu prvega brisa 12.02., povedali, da imam spolno prenosljivo bolezen, ampak sem to izvedela šele po obisku pri ginekologinji 24.02.?
Zanima me še, ali je možno, da bo pri njem test po enem mesecu negativen na spolno bolezen?
Če bi bil njegov test po kakšnem slučaju negativen, ali je možno, da bi dobila gonorejo na kak drug način?
Lep pozdrav in hvala za odgovore.
Spoštovani,
gonoreja je izključno SPB in se na drug način ne prenaša. Torej je dejstvo, da ste jo dobili od spolnega partnerja. Če je to vaš edini, je to pač ta, če ni edini, pa je potem tako, kot je odgovorila ginekologinja. Sicer pa je Neisseria gonoreje gram negativen diplokok, ki ga ni nujno v navadnem brisu za patogene bakterije, zato težko komentiram vprašanje, zakaj vam za gonorejo niso povedali takoj. Mogoče je izvid za to prišel kasneje.