vprašanje glede kajenja
POuzdravljeni, zanima me, kako vi gledate na to, da recimo par, z otroki “životari” se pravi z denarjem komaj shajajo iz meseca v mesec, oba pa kadita.
Hvala za mnenja. lep večer
V sloveniji skoraj vsi kadite, ce se ne veste. Nimate samovolje da se odpoveste te navade,kar je tipicno v zaostalih drzavah ali tako zvanem tretjem svetu v katerega Balkan pripada. Kadite kot Turki, a ne! Jebe se vam ce vasi otroci pasivno kadijo. Vsi se zgovarjate na starega oceta ki je baje kadil do starosti 100 let ko ga je koncno povozil avtobus.
Brit, imas zelo prav. Samo ne vem, ce je to vprasanje v pravem forumu. Ce pa avtorico zanima, kaj si tisti v tujini mislimo o tem, pa povem, da se mi to zdita neodgovorna starsa, ki raje zastrupljata svojega otroka in ga spravljata v revscino zato, ker se sama noceta odpovedati razvadi. Saj v Sloveniji so cigarete smesno poceni, kar je verjetno tudi razlog, da se se vedno tako veliko kadi. Zato je zame bolj problem, ker otroka silita v pasivno kajenje in mu unicujeta zdravje.
Pri nas je kajenje strogo prepovedano v vseh stavbah in pred njimi. Ponekod so pred stavbami celo s crto narisali do kje se se sme kaditi, ker pred javnimi stavbami se ne sme kaditi v radiju toliko in toliko metrov. To so storili zato, ker so usluzbenci viseli tik ob vratih in pihali dim v obiskovalce in mimoidoce. Enkrat sem bila v zasebnem podjetju v Sloveniji, in sem lastnika kadilca vprasala, zakaj kadi, ko je kajenje prepovedano in je odgovoril, da mu nihce ne more prepreciti, da ne bi kadil v svoji firmi. Pri nas je vecina podjetij zasebnih a se nikjer ne kadi. Kadilcev je vedno manj, in kajenje je postalo domena revnejsih in neizobrazenih. Kdor kaj da nase, ne kadi. Recimo pri nas v sluzbi nihce med vodstvenim kadrom in med manedzerji ne kadi.
Se pred nekaj leti, si takoj ko si stopil z aviona, zavohal, da si prisel v Evropo, ker so v Frankfurtu lahko kadili na dolocenih tockah, zdaj se je se tam zmanjsalo. Slovenci pa se vedno ogromno kadijo, ceprav moram reci, da jih je med mojimi sorodniki le nekaj malega, ki kadijo (starejsa generacija). Mlajsi od 60 let so vsi razen 2 nekadilci.
Seveda imam prav Pri nas v UK je ravno tako. Kajenje izumira.Toda v sloveniji je ravno obratno. Na verandah lokalov vsi kadijo tako da sedaj poleti nimas kam iti da se izognes smradu in samo radi tega ne bom prisel vec v slovenijo na dopust.Tudi na balkonih hotelov se lahko kadi tako da ne najdes kraja kjer je zrak cist.Torej hvala vam slovenci, mene ste koncno izgnali z dimom kot cebele. Vse to je seveda v vaso skodo ker jaz nisem edini ki bo sel drugic kam drugam na dopust. Kajenje in nenehno jamranje kako vam gre slabo, saj ne vem kaj je hujse!?
ok pa pustimo zdj ob starni ljudi, ki imajo recimo denar oz. nimajo otrok, pač nikomur ne škodijo s svojo razvado. Sprašujem predvsem za družine, ki imajo otroke in recimo, da eden partner ne kadi, drugi da, imat 2 mala otroka in kar je najbolj žalostno je, da ko pridejo njegovi vsi 3 naekrat kadijo, kar se mi zdi totalno nespoštljivo do otrok. Pa pravijo, da so tudi njihovi starši pred njimi kadili, pa so čist ok. S tem da se je včasih drugače živelo, ljudje so rasli na njivo, povečini so bili zunaj, bolezni je bilo veliko manj, zrak je bil čistejši,itd ampak njim to dopovedat je..
Ker sem nova tukaj in si nisem še čisto na jasnem s tem odpiranjem tem in komentiranjem, sem v napačen forum poslala temo. nima veze:)
Ja, govoris neumnosti ker poleg napacnega foruma imas tudi napacno mnenje o kajenju na splosno. Namrec vsak ki kadi dela skodo tudi tebi s tem da se bo moral en dan zdravit nekje in to na tvoj racun. Ponavadi revscina,pijanstvo in kajenje gre skupaj in ko ti ljudje zbolijo postanejo breme vseh ostalih.Vprasanje je samo kdaj?
123
Forum je zaprt za komentiranje.