Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Vprašanje glede hranjenja

Vprašanje glede hranjenja

Pozdravljeni,

isti dan po odhodu iz porodnišnice se je popoldan začel naval mleka in s tem boleče, občutljive, napete prsi, z posameznimi vozlički, zatrdlinami.

Otrok se ne doji, zaradi težav s pristavljanjem smo že v porodnišnici pričeli dodajati am.

Sedaj doma se trudim dvakrat dnevno po toplem tušu, zjutraj in zvečer izcrpati svoje mleko, tega pride okoli 60-80ml na črpanje in ji potem ponudiva to v kombinaciji z am, da dobi na obrok okoli 60-70ml mleka v katerikoli obliki (samo materino, samo am, kombinacija).

po crpanju dam gor hladne obkladke.

Zanima me, ali je moj pristop pravilen? V koliko časa lahko pričakujem, da se zmanjša nelagodje in zatrdline v prsih? Moram biti pozorna še na kaj, saj me skrbi, da ne bi prišlo do kakšnega mastitisa..

Sicer mi zelo pomaga krožna masaža, topel tuš in tudi ročno iztiskanje vsake toliko, ko čutim res močno nelagodje.

Naj omenim še to, da vsake toliko cez dan, tudi ponoci, cutim, da iz obeh dojk kar teče, imam mokro majico.

Hvala za nasvete, saj sem res malo izgubljena v tej novi vlogi.

New Report

Close