Živjo,
imam eno, morda malo hecno vprašanje. Zanima me, ali je enaka hranilna vrednost jajca, ki ga zaužijemo pečenega oziroma kuhanega in jajca, ki ga zaužijemo v jedi, primer v vlivancih za juho, kjer jajce in moko ter malo vode zmešamo in zakuhamo v juhi.
Vem, da morda zveni smešno,a vendar recimo je razlika med kuhanim in surovim česnom, pa me zanima, če se morda kaj razlikuje “učinek-vpliv” jajca na telo v enem in drugem primeru. se pravi, če ga jemo samostojno, kuhanega ali pečenega, ali znotraj jajčnih jedi (primer zakuhe za juho).
Če kdo ve? Hvala in lep sončen dan 🙂
Dejansko se vsebnost beljakivin, maščob in hidratov ne spremeni, se pa spremeni njihova kvaliteta. NA to temo je ogromno študij, Če te te stvari navdušujejo začni z googlom pri Pierce – Pottenger cat study