Najdi forum

Vprasanje

Pozdravljeni, sem že pisal pa ko sem hotel odpreti temo me je vrglo ven zato se opravicujem,če še 1x sprašujem.

S partnerko želiva zanosit. Imava ze 2 otroka.10let in 7 let.

Jaz imam 36 let, partnerka 34 let.

Ko sva pred 10 leti delala na prvem otroku sem jaz sel na spermiogram.Cist iz radovednosti, kljub temu,da se je primilo pri obeh otrocih v prvo.Takoj,ko je prenehala jemati kontracepcijske tabletke sva po krvavitvi zacela na spocetju in se je pri obeh primilo takoj.Sermiogram je bil narejen iz mojega moskega egota,da sem videl kje sem,ker sem vseeno dvomil v sebe.

Ko so prisli izvidi in so me klicali v ambulanto, kjer mi je zdravnik razlozil izvid, mi je rekel,da imam spermiogram nadpovprecno super, da ce sem razmisljal,da bi bil darovalec, da taksne bi potrebovali.

Takrat se nisem kadil.Zanima me,ce se lahko sedaj v teh 7 letih koliko je stara hčerka poslabsa sperma.Sedaj nekje 4,5 let kadim.

Je lahko zanositev sedaj težja,da mogoče nebi ratalo,da se sperma toliko poslabša? Ce je pri dveh otrocih ratalo takoj v prvo,sedaj je lahko težje?ali,ce sem oba nardil v prvo pol bi tud tretji moral biti hitro?

Zanima me tudi,ce vpliva kaj na zanositev,ce takoj po izlivu partnerka vstane, gre na 1wc,ali se oblece in gre delat dalje?bi morala kaj ležati?se s tem zanositev kaj poveča,če ležii nekaj časa po izlivu?

Zadnjo menstruacijo je imela 23 oktobra.Ciklus ima nekje na 24 dni. Sedaj je po izracunih ravno plodno obdobje.Danes je imela sluz kot beljak,ki se je vlekla, ko si raztegnil med prsti. Partnerka misli,da je to ovulacija.

Se zadnje vprasanje, koliko mora biri kolicime sperme,daje zanositev mozna?vpliva kaj tudi kako globoko potisnes noter spolni ud,ali je dovolj tudi,ce je izliv cist na zacetku noznice ali pa je nekaj mimo,nekaj la noter?

 

Res imam glupa vprašanja mogoce,za kar se iskreno opravičujem

 

Mi pa bi zelo pomagali z odgovori.

 

 

 

Spoštovani,

kajenje lahko zmanjša kakovost semena, na uspešnost zanositve pa lahko vpliva tudi starost, saj se spolne celice tudi starajo.

Glede ležanja nekatere raziskave v zvezi z umetno osemenitvijo kažejo, da je uspeh postopka večji, če ženska po osemenitvi poleži 20 minut. Morda enako velja za spolni odnos. Če je manj kot en militer semenske tekočine, je lahko manjša verjetnost oploditve. Zato je lahko prekinjen spolni odnos tudi kontracepcija, sicer manj zanesljiva.

Vlecljiva sluz sredi ciklusa se pojavi pred ovulacijo, tako da nakazuje ovulacijo.

Lepo pozdravljeni,

 

 

 

prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. vodja darovalskih postopkov Ginekološka klinika, UKC Ljubljana Informacije o darovalskih postopkih na tel.: 01-522-6074 (od 9h do 12h) E-pošta: [email protected] Spletna stran: http://www.reprodukcija.si

New Report

Close