Najdi forum

Imam eno mogoče malce čudno vprašanje.
Pred dvema mesecema so mi izpulili zgornjo levo osmico. Ker sem bila radovedna, sem si z prstom malo pošlatala v usta. Pa sem slučajno na koncu v ustih, ta kjer se konča jezik in se mislim prične grlo (kjer se stikata zgornja in spodnja stran), na levi strani otipala majhno pikico (2 mm), ni boleča tudi na otip ne, videti jo je težko. Ko sem si posvetila z baterijo, sicer sem bolj slabo videla, mislim da se vidi takšna rdeča pikica. Najprej sem mislila, da me je mogoče zobozdravnica med puljenjem butnila, ampak imam jo še sedaj. Lahko da jo imam že dolgo, ali pa da je celo normalno da jo imam, ker prej nisem nikoli raziskovala po ustih. Kaj mislite, da bi to lahko bilo? Trenutno tudi nimam zobozdravnika, ker je izbrani na bolniški, novega pa še niso našli.
Stara sem 28 let.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Spoštovana mamica,

najbolje bo, da se odpravite k zobozdravniku, ki si bo ogledal spremembo. Tudi, če še niso našli nadomestnega zobozdravnika, vas mora sprejeti zobozdravnik, ki dela v isti enoti kot vaš osebni zobozdravnik.
Lepo pozdravljeni!

Takoj včeraj sem se po vašem nasvetu odpravila k zobozdravniku. In sem po pregledu od zobozdravnice dobila odgovor, da imam takšno strukturo dlesni, da sem verjetno sedaj samo bolj pozorna ter imam tako že dalj časa, pa prej nisem opazila. (saj si res prej še nikoli nisem tipala po ustih, sedaj pa si kar naprej) Ter naj si čim manj šlatam z rokami v usta. Verjetno bo tako res najbolje, saj sem v enem mesecu od kar si kar naprej tipam, dobila že dve afti (ne vem kako se pravilno reče).
Pa nekaj me zanima, verjetno bi zdravnica ob pregledu opazila, če gre za kakšno sumljivo (mogoče celo rakasto) spremembo, kajne? Sicer pa redno hodim na preglede, tako da se takšne stvari lahko ugotovijo, imam prav?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

Spoštovana mamica,

če hodite na preglede redno, potem se nimate česa bati. Sama ob sumljivih spremembah pacienta naročim večkrat (npr. vsake 14 dni) in opazujem morebitno spreminjanje. Če je zobozdravnica ugotovila, da gre le za tako dlesen, potem ste lahko pomirjeni. Če se bo pikica spremenila, jo ponovno pokažite zobozdravniku.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close