Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Vprašanje

Vprašanje

Pozdravljeni! V službi sem danes delala na pripravi iz katere gleda oster konec oz. špic. Na tem špicu sem se večkrat potegnila, tako da mi je dol odneslo kožo in pritekla je kri (3 cm dolga črta). Špic bi rekla, da je iz kovine. Rano sem si po cca. 5 minutah sprala z vodo in milom. Prejšnji teden je na isti pripravi delala sodelavka, ki se je prav tako poškodovala kot jaz. Med tem je minilo cca. 5 dni. Se je njena kri do danes že posušila na špicu oz. kakšna bi bila možnost prenosa kakšne bolezni? Proti tetanusu sem bila cepljena lani. Hvala za vaš čas.

Spostovani, po petih dneh sveze krvi res ni vec za pricakovati. Poleg tega ni slo za lumen (v katerem bi se kri lahko sploh zadrzevala), temvec za konico. Tveganje bi obstajalo le za vnos povzrocitelja tetanusa, proti kateremu pa ste cepljeni. Svetujem pa vam, da v izogib nadaljnjim poskodbam na navedeni napravi, o poskodbah takoj obvestite delodajalca, da bo izvedel ustrezne zascitne ukrepe.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Najlepša hvala za odgovor. Obstaja verjetnost, da je nekdo včeraj dopoldan uporabljal pripravo za kratek čas. Kakšna je verjetnost, da se je tudi od poškodoval na konici, nevem. Pa vseeno me zanima, po kakšnem času se kri posuši. Hvala.

Spoštovani, odvisno, koliko je je bilo in/ali je bila v lumnu ali ne. Če gre le za konico, na kateri ni lumna, verjetno zelo hitro /verjetno rang velikosti v minutah/

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close