Najdi forum

Pozdravljeni. Pred kratkim sem bila na obisku pri psihiatrinji, ker sem resnično potrebovala pogovor z neznano osebo, ki zna poslušati. Iz ambulante sem odšla zelo razočarana in presenečena. Psihiatrinja mi je že po 15 min pogovora želela predpisati Xanax, češ da sem depresivna in da brez tablet ne bo nič bolje. Bolj ko sem ji govorila, da želim svojo bolečino zaupati nekomu, ki je objektiven, bolj mi je zatrjevala, da potrebujem tablete.
Po prbl pol ure, ko se nisem vdala, mi je rekla, da že to, da ne želim tablet, dosti pove o mojih problemih. Odkorakala sem iz ambulante, še predno pa sem zaprla vrata je doktorica še dodala, da ne bova nadaljevali, dokler ne sprejmem njene pomoči.
Zanima me, če vsi psihatri menijo, da so tablete neko magično zdravilo, ki odreši vse težave? Naj povem, da obisk ni bil poceni, prav zato pa sem tako razočarana.
Še vedno bi se želela pogovoriti s srčnim psihiatrom, vendar ne zaupam več. Kako bom vedela, da je ta res dober?

Spoštovana Minmini,
vedeti morate, da je tudi psihiater zdravnik, ki najpej išče možne bolezni.Ko opredeli motnjo, se je treba s pacientom dogovoriti kakšna terapija bo najprimernejša.Izvašega pisma sklepam, da ste pričakovali psihoterapevtsko obravnavo, pa je niste dobili.Povsem možno je, da se je psihiatrinja odločila za zdravila, ker bi bila psihoterapija manj uspešna.Vsekakor slutim pri vas stisko, ki je tako huda, da je niti anonimno niste zmogli zaupati.Upam, da si boste opogumili, saj je možno, da je kdo od sodelujočih na forumu takšno stanje že prestajal in ga tudi razrešil, torej ima recept, le vprašati ga je treba.

New Report

Close