Najdi forum

Vprašanje?

Pa zgleda, da je to kronični problem – vedno se mame nekaj petljajo zraven in delajo sranje:))) Joj pa je boga, pa tega ne moreš, glej kak žalostno gleda,…..
Psi so pametni točno vejo koga lahko okrog obračajo in to z pridom izkoriščajo:)))

Pri moji so tudi bli problemi s hranjenjem, pa se ni čudno če je s kmetov prišla. Na žačetku ko je prišla bi požrla vse kar je blo v dosegu njenega gobca, ni bla navajena da se za hrano ne rabi borit in da jo ima dovolj. Zdaj se je že navadla in že postaja malo razvajena:)))))

Daj povej mi kak je tvoja štirinožna prikolica:)

Zdaj je sigurno že pozabo na operacijo?

Ja sedaj ima v glasi samo polenček in žogico :)) pa ga včasih hecam, kje so” jajčka” pa ful gleda naokol, da se moram nasmejat, pol pa še on poskaklja kao hec :))
Pozabil je že tako, da je tud mojih skrbi konec.
Glede hrane je pa tako :)))))
Kolk naš poje da človek verjet ne more! Naša mama mu kuha seveda, kupuje v trgovini od jetrčk……. vsak dan ima kuhano hrano!!! Moram pa povedat da se mu to tudi vidi, ker vsak ko ga pogleda reče kako lep kuža. Res je da je suh, pač se ne zredi ne glede kolk poje :)) tak mišičast “kitast” pravi samček :))
Drgač je pa faca!

Lp

:)))

Lepo to, potem bo tako postaven kot njegov lastnik ko odraste 😉

Zamina te v kakih razmrah zivi moj pes. Ravnokar smrci na svojem leziscu, danes je bila 15 na krajsem sprehodu, dvakrat je dobila hrano, vodo je imala zamenjano v vseh 5 posodah najmanj 10. Bila je dvakrat pocesana, vsakiv, ko je prisla s sprehoda obrisana z brisaco, z sprejem pospricane blazinice, da zaradi blata in valge ne pride do kaksnega vnetja, in ne bos verjel se celo zobe ima umite. Ups, ravnokar se je prestavila v mojo posteljo. Kaj ima pa tvoj pes?

In se nekaj me zanima. Kaksna je razlika med tepezem in kaznovanjem z tepezem?

No ja to je v tem stilu, moj oči ima na števcu 200 kolk pa tvoj…..
Gre se za razmere, če mu umivaš zobe, špricaš blazinice. Mislim da ga samo mučiš. V kolikor pogledaš naravo se z ničemer ne špricajo in tud zobke si čistijo na 100 načinov.
Moj pes je skoz spuščen, tako da mu ni potrebnih 15 sprehodov.
Lepo leži na svojmu prostoru oz. dekici in srči da ga do sem slišim “včasih”
Nebi se rad zapletal s teboj sem že vse definiral in razčistil z YO.
Nisi pa omenil k kolkšnem stanovanju se ta tvoj kuža giba in kaj dela ko ni na 15 sprehodih, razen da caplja po stanovanju??? Na sprehod gre ko tebi zapaše ne njemu-v večini primerov.
Če ga s prstom po gobčku ker hlasta za hrano je zame kaznovanje.
Če bi ga pa v tistem trenutku tepel z palico… je pa tepež!!

prosim te preberi vse poste pa pol napiš če ti kej ne bo jasno!

Lp

Oh joj….. psa pa res ni treba tepst za vsako malenkost! Verjetno se, preden psičko tešeš, prej razjeziš, ali? In to je čisto zadost. Samo poglej jo, kako reagira, ko jo začneš kregati. Vsak normalen pes VE, da je zdaj očitno nekaj narobe in na to reagira (skup se vleče, miga z repom ipd). Tisti udarec je pa potem (pa naj je še tako blag) že kar odveč. Če je pa res tako BAD pa psa po kreganju, nekaj časa ignoriraš…… Se bo pa že “vprašal”: “kaj pa je zdaj?”, ker tega ni vajen.

Pri mojem psu to še kar deluje…… No, OK, saj ne pravim, da zmeraj uboga, …in so situacije, ko vem, da NI šans, da bi ubogal (in vemo, kdo je za to kriv, :o)). Npr. ko vidi kakega drugega psa, ali pa mačko, ali srno…. Ga pa poznam že tako dolgo in dobro, da (vsaj približno) vem, kako bo reagiral….s psi se načeloma razume (v bližino tistih, ki jih ne mara, ga pa ne pustim), mački ali srni pa ne bi nič naredo, gre mu samo za to, da za/z/(včasih celo) pred njimi teče… Praviloma pa pazim, da ko je spuščen, srno ali mačko jaz zagledam pred njim in ga dam na povodec. Tu moram povedati še to da je star 8 let, pa še nobenga ni napadel (ne človeka ne živali).

Da pa tvoja psička noče vsega jest….Mislim, sorry, a tebi je vse enako dobro? Enako je pri njej. Daj ji za jest to, kar ma rada, pa problema ne bo več…

Sem prebrala vajimo prepricevanje z Yo. Kaj dela takrat, ko ni na 15 sprehodih. Takrat se ne goni tako kot sedaj in mi ni potrebno iti ven takrat, ko ona hoce. Drugace je v pesjaku in v hisi, redno na najmanj 3 sprehodih, vska dan nekaj dela (trenira) ali pa spi.
Ce mislis, da je tvoj srecen, ko je v ograjene vrtu, pa naj ima se tako velikega se motis. V naravi ni ograj, v naravi jedo 2-3 na teden, pa se to ce si ulovijo, v naravi se branijo ce so napadeni, v naravi ni potrebne nobene vzgoje, ker se to ze v leglu in vsak dan posebej zrangirajo.

JEST BI TEBE VSAKO URO ENE PETKRAT NATEPLA……….

Pridi te čakam…

Kako super odgovor, Yo! Bravo!

Šele danes sem našla tole temo in nekako mi ni jasno Sharkon, zakaj bi bilo psičkom v bloku slabše kot zunaj. Moji dve živita v bloku vsaka v svojem stanovanju (ena je namreč pri sestri) hodita ne sprehode, ponavadi brez povodca ker sta pridni. In ni videti, da bi jima kaj manjkalo. Tretji kuža pa živi pri fantu v pesjaku in vem, da mu je dostikrat dolgčas, čeprav ga sprehajamo. V hišo nima vstopa. Je pa ravno ta pes najbolj težaven, pa ga še nikoli nismo udarili. In veš kaj nam je tudi uspelo, na lep način, s pravilno vzgojo? Po enem letu in pol smo ga lahko spustili s povodca, brez strahu, da bi se šel potepat. Pes je star 3 leta, kar pomeni, da je imel na začetku prevzgoje leto in pol. Res je dolgo trajalo, vendar se je splačalo. In ne morem si predstavljati kaj bi se zgodilo, če bi ga namesto z lepo besedo navadili na nas, vsakič oklufutali ko bi se vrnil s potepa. Sigurno bi bil še danes potepuh. lp

Pozdravljena yo !

Odlično povedano. Hvala v imenu vseh, ki imamo radi živali!

moram ti povedat, da ti ta nick prav pase/ dodati bi mu morala samo I/, saj preberes samo prvi post in ne nadaljevanja – post je bil zastavljen v namem, da se spregovori o kaznovanju zivali in ce kako? in ce bi vse prebrala, bi ugotovila, da zivali ne tepe oz muci – v bodoce, prej ko kaj napises, preberi vse, ali pa sloh ne pisi

lp, i-ha-ha

Najprej – i-ha-ha () – komu je namenjen tvoj post? Če je meni, sem prebrala vse. Zato sem tudi lahko ugotovila, da gre vseeno za nekaj drugega in ne za to, kar piše v prvem postu. Če bi ti dobro prebral/a prvi post, bi videl/a, da se ga še najlažje razume ravno kot tepež oz. mučenje živali. Zato pa so bile reakcije forumovcev takšne kot so bile.
Sicer pa tudi ti nisi spregovoril o kaznovanju živali in če kako.
Vse kar si napisal, leti tudi nate.

Lp, Yo

Namenjen je Q10!

Pozdravljeni,

malo pozno sem se vključila v to debato, pa vendar, doma imam tri muce in enega psa, dvomesečnega dojenčka in še dva odrasla sva zraven.
Marsikdaj kdo ne uboga popolnoma, še nikoli nisem nikogar za to udarila. Verjamem, da imajo živali tudi svoje muhe, kot ljudje. Ni mi jasno, zakaj bi moral pes preden dobi obrok ali kakšno nagrado, izpolniti vse ukaze, ki si jih zamislimo.
Vsi psi do sedaj, ki sem jih imela so ubogali prav vse ( v mejah normale ) brez kakšne kazni ali tepeža.

Polona

Živjo!

Kakšen je moj odnos do tepeža, si lahko videla že zgoraj. Zdaj pa k tvojemu vprašanju.

————————————————-
Ni mi jasno, zakaj bi moral pes preden dobi obrok ali kakšno nagrado, izpolniti vse ukaze, ki si jih zamislimo.
————————————————
Gre za to, da moramo določiti mesto, ki ga pes ima v družini. Sploh je to lahko problem pri dominantnih predstavnikih. Pri teh najlažje in najlepše ter z najmanj grobosti to dosežemo ravno na ta način, da ga zaradi nagrade, ki ga čaka (npr. polna posoda hrane) pripravimo do tega, da izpolni naš ukaz (sedi npr.). S tem pa mu že avtomatično sporočimo, kdo je vodja. Tudi v naravi vodja (alfa) dovoli članom krdela, kdaj lahko pojejo svoj del plena. To je zelo učinkovito npr. pri psih, ki pretirano čuvajo svojo hrano, renčijo na prisotne in včasih tudi napadejo.

————————————————————
Vsi psi do sedaj, ki sem jih imela so ubogali prav vse ( v mejah normale ) brez kakšne kazni ali tepeža.
———————————————————-
Torej so tudi tvoji psi ubogali določene ukaze.

Polona, čisto dobronamerno ti svetujem, da si prebereš kakšno knjigo o psih, takšno, kjer je dosti napisanega o sami psihologiji psa in ne toliko o pasmah. Psu moraš določiti mesto v družini. Zavedaj se, da ste morda sedaj vsak na svojem mestu, ampak, glede na to da si napisala, da imaš 2-mesečnega dojenčka, se moraš zavedati, da bo le-ta kmalu zlezel iz posteljice in s tem vdrl tudi na teritorij psa. Že zdaj poskrbi, da ne bo prišlo do rangiranja s strani psa. To bi lahko bilo za otroka prenevarno.

Lp, Yo

Odgovor na objavo uporabnika
Since , 11.11.2002 ob 11:01

Zanima če vi kaj tepete svoje pse?

Jaz svojo psičko kar dosti tepem, ker sploh ne uboga. Včasih je tepena tudi 4 krat na dan, pa se še vedno ni poboljšala. Na sprehodu ne uboga, noče jest vsega, skače po ljudeh, laja na druge pse,…….in za vse te stvari je kaznovana(tepena).

Kak pa vi to kaznujete?

Am če te psička ne uboga je zato nerabiš tepst

Ampak jo lahko  prodaš

Ali pa jo naučiš in ne pa tepst

Prosim lepo skrbite za svoje kuške oz. Živali

Nasilje in tepež nista ustrezna metoda za vzgojo psov. Pri vzgoji svojega psa je pomembno uporabiti pozitivne metode, kot so pozitivna okrepitev, osnovno poslušanje, socializacija, redna vadba ter stalna komunikacija. Namesto kaznovanja se osredotočite na nagrajevanje želenega vedenja, da pes vzpostavi povezavo med pozitivnimi izkušnjami in pravilnim obnašanjem. Razvijanje trdnega odnosa s psom prek pozitivne komunikacije bo zagotovilo boljše rezultate pri oblikovanju želenega vedenja in vzgoji psa. Če imate težave, se lahko vedno posvetujete s strokovnjakom za pasje vedenje, ki vam bo nudil prilagojene nasvete glede vzgoje in usposabljanja psa. https://elpec-ebikes.com/collections/ktm

New Report

Close