Najdi forum

Vprašanje?

> A pol je kaj pomagal?
Je pomagalo, sedaj na prostoru ko mu to rečem-ve pa ali resno mislim ali se je treba samu uležti in takoj naprej odskaljat!

Moji namreč ne trgajo mačk, a ni tle
nekaj čudnega.

Ne ni čudnega povej katero pasmo imaš??? Če bi imel tvoj pes pred ograjo mačke ki ga dobesedno izivajo ….. seveda ne morjo imet v bloku????

> ——————————————————-
> Lahko je govort predvsem takim ki so v bloku pes živi na 35m2
> površine in gre na povodec ven!
> ——————————————————-
> Moja psa živita v bloku in gresta na povodec ven. Živita v
> družini, ker je pes krdelna žival in ne samotar.

Kredelna žival,kot misel močilnikove, ja kredelo živi na 55m2 ma dej lepo te prosim dva psa v stanovanju!!! Pol pa ti drugim dopoveduješ da je mučenje na 2×2 boksu met zaprte pse!

Povodec=kontrola, stanovanje = zapor

Kaj pa nej uboga reveža naredita pa kdaj sej nista nikol frej kot krave uprežena na njivi in doma v štali!!

Glede na to da naš skaklja po ograjeni površini 1000 m2 in spi notri na toplem, se mi zdi da sem napačen na katerga bi se lahko zaradi vzgoje ali oskrbe psa lahko zgražale!!

lp

Sharky-man nea se razburjaj nima smisla-jaz se strinjam s tabo. Žal je včasih tak, da z lepo besedo nič ne dosežeš.
Isto kot da bi jaz moji psički vsaki dan 100 krat razložo, da jo bo na cesti povozo avto potem, ko bi jo povozo bi se pa čudo zakaj? kak to? nemogoče saj sem ji lepo povedal?

Rajo jo enkrat po riti ko hoče sama preko ceste in je rezultat tu. Seveda če nebi bla privezana, pa bi na drugi stran ceste vidla kakšno štirinožno bitje, nebi nič pomagalo in bi šla pa če bi se jaz po zobeh metal in jo na kolenih proso ne it :)))

Ej since, oba veva kolk imava rada svoje pse. Velik sva se tud midva o njih pogovarjala. Ampak to je tko na forumu, nihče ne pove tako kot je ampak vsak vozi marcedesa, ima velik denarja in
PSA VZAJA SAMO Z BESEDAMI

Pa zakaj vzreditelji uporabljajo el. ovratnice……

Na KU… mi gre ker pol gllih tako govorijo ot da bi ga z kolcem tepel!

Lp

Upam da ste se veselo zdrli nad mano in da vam bo zdaj lažje pri srcu.
KAnt tebi čestitam na pravilno ugotovljeni diagnozi, da je vse skupaj rahlo provociranje, ker me je zanimalo kakšen bo odziv ljudi.
Sem par dni nazaj gledal na neki nemški televiziji (skrito kamero), kako je gospa kregala svojega psa (ni ga udarila), in mu grozila z roko in povodcem. Večina mimoidočih je samo čudno gledala, so se pa našli nekateri, ki so pristopili k gospe in branli psa.
Zaj me pa zanima, kateri od vas bi bil karakter pristopit k kakemu takemu lastniku in branit psa. Zaj ne govorim o tem, da nekdo krega svojega psa in mu da kakšno po riti, ampak da ga konkretno tepe??? Pa še nekaj, recimo da lastnik ni 80 let stara babica in pes ni pudelj:))

YO drugače sem fant ne punca:). Resnica je da psička res ne uboga najbolj, samo glede na to da je Husky (stara 2 leti pa 8 mescov) sem zelo zadovoljen, ker jo lahko v gozdu spustim brez problemov in ko se zdivja včasih prav lepo uboga. Res je da jih včasih dobi po riti, včasih je dovolj da ji držim “pridigo” in ona prav podrejeno leži na hrbtu pri mojih nogah in z velikim očmi posluša:), takrat je težko ostat resn. Hrano ma skoz na razpolago, ker se nočem držat tistega, da je en lonček briketov dovolj, ker včasih poje več včasih manj. Res skače sicer večinoma po meni, ker sem jo sam tak navado, samo zaradi tega je ne kregam. Najbolj sem pa zadovoljen, da se z 95% psov razume res odlično pa ne glede na to al je pes ali psička.
Glede na to da sma jo s punco dobla pri starosti leta in pol in da je svoje bivalno okolje čisto zamenjala sem z njo zelo zadovoljen

Sharkon,
ločim pretepanje in kaznovanje. In našega kužija nismo niti po smrčku niti … kaj jaz vem kaj. Oprosti priden kuža.

Jaz sem samo malo kost vrgo in so jo zgrabli kot najbolj lačni psi. Zaj pa iščejo nekoga da ga lahko raztrgajo :)))

Pa smo si res podobni z psi:)))

Sharkon,
no živimo v hiši, ki ima 120 kvadratov, kuža se prosto sprehaja po vseh prostorih – vrt, ki obdaja hišo je tudi kužku dostopen. Doma je sam samo 4 ure na dan med tednom, čez vikend gremo na daljše sprehode3-4 ure, med tednom gre na sprehod 2-uri, čeprav imamo ogromen vrt si vzamemo tudi čas, da sreča in ovohava tudi druge kužke, da raziskuje no to bi bilo na kratko…

Veš da maš prav.
Tvoj nick kar izraža bistroumnost, zrelost in razumnost, ki ji niti Konfucij ni dozorel in zato sem se odločil, da bom tudi jaz od sedaj naprej Maja.
Samo da se bo opazla razlika bo jaz mel veliki M.

Pa še nekaj mi povej zakaj je pri tebi številka 20 prelomna??? Si ti mogoče stara 20??? Meni se je pa skoz zdelo da so prelomne številke tam 18 in 21 odvisno iz katere kulture prihajaš. Ti si kot kaže iz neke posebne kulture in vesel sem da sem te spoznal.

Ja čist uredu! Lepo od tebe, verjetno imaš miroljubno pasmo in nisi imela težav pri vzgoji.
Jaz pa sem včasih “grdo” pogledal in zato je sedaj takšen, da ni nevaren za okolico in ima osnovno vzgojo ki jo potrebuje!

lp

Ja očitno in kako kaj modrookica??

lp

Sicer sem mislil, si si je kdo sposodil tvoj nick, potem pa ko sem videl mail sem vedel kdo je ta tič in tudi vem kako se obnašaš do svoje kužke 🙂
Napako pa si storil, ker si napisal da jih včasih dobi po riti, kajti zaradi tega bodo men prsti odpadli….

Fejst bod

Lp

Pa gre v štirih dnevih jo je blo treba dvakrat kopat, ker je bla cela vsrana:)))

Zgleda da čuti da se bliža zima in je cela zmešana. Prejšni teden si je podaljšala sprehod za 2 uri:))) In včeraj mi je en gospod razlagov, da se je ona igrala v gozdu z njegovim psom jaz sem jo pa iskal po bljižni okolici. Njo poznajo že vsi v gozdu in to boljše kot mene :)))

Zagovarjam to da jih tu pa tam dobi po riti, seveda v mejah normale. Čisto dovolj je da vzameš A4 list ga zviješ in jo s tem po riti. Tega ne čuti rezultat pa je tu, ker se boji šumenja al pa varjanta je da vzameš časopis in vdariš sebe po roki in že spet šumi papir in se boji. Blo bi pretirano, da bi jo po glavi z kakim neckermanovim katalogom al pa čem podobnim težkim papirjem. Pri moji žal pomaga edino da se skregama potem sma pol dneva vsak za sebe v svojem kotu, potem pa se cela nora cartama in igrama:)))

Ma ja seveda no, tud jaz ko sva poleg vadla pa sedi …. sam s povodcem sem obrnil, tako da je u bistvu “padel” na njegovo dupeško.
Ker tukaj pač gospe razumejo ( da ko se ni hotel vsesti sem vzel??? in ga pretepel….)

Iz muhe so šle delat slona in iz pasje vzgoje šle celo na pivo :)))

Lp

ps: še dobro da ne pijem

——————————————————————————-
Ne ni čudnega povej katero pasmo imaš??? Če bi imel tvoj pes pred ograjo mačke ki ga dobesedno izivajo ….. seveda ne morjo imet v bloku????
——————————————————————————-
Imam pritlikavo pudljico in škotskega ovčarja. Ti pa so sicer znani kot prijatelji domačih in preganjalci sosedovih mačk. In ima kar veliko priložnosti, saj je precej zunaj, po PST-ju in travnikih tudi spuščen oz. povsod, kjer ni v bližini ceste.

——————————————————————————–
Kredelna žival,kot misel močilnikove, ja kredelo živi na 55m2 ma dej lepo te prosim dva psa v stanovanju!!! Pol pa ti drugim dopoveduješ da je mučenje na 2×2 boksu met zaprte pse!
———————————————————————————
S tem pa me žališ. Kot stalni gost na forumu verjetno precej dobro veš, kakšno je moje stališče do MM in dogajanja pri njej. Spoznala sem razmere v njeni mučilnici še, ko je bila na Visokem pri Kranju in vsa ta leta mi je bila, kar se nje in njenih psov tiče, edino upanje samo, da bodo slepci spregledali in da se bo pse od tam rešilo. Glede na to, da sva se na tem forumu o tem že pogovarjala mislim, da je bila tale pripomba povsem neumestna, primerjava njenega pojmovanja psa kot krdelne živali z mojim pojmovanjem tega pa neumestna.

————————————————————————————-
Povodec=kontrola, stanovanje = zapor

Kaj pa nej uboga reveža naredita pa kdaj sej nista nikol frej kot krave uprežena na njivi in doma v štali!!
————————————————————————————–
Povodec je nuja, če živiš v strnjenem naselju. Verjetno mi ne boš oporekal, če ti poskušam razložiti, da je nevarno mladega psa spuščati iz bloka direktno na cesto, kajne. In stanovanje je malo večji zapor kot pesjak. Vidim, da tvoj pes ni zaprt v pesjaku, omenil pa si ga le, zato ti tako tudi odgovarjam. Verjetno pa verjameš, da iz tega zapora moji psi hodijo ven, na sprehod (kar bi morali tudi psi, ki sicer živijo na prostem, saj sprehod pomeni tudi ukvarjanje s psom, socializacijo, igro z drugimi psi…). Na sprehodu sta od 3-4x dnevno, vsega skupaj najmanj 4-5 ur, od tega sigurno 1,5 ure prosto spuščena.

Sharkon, sploh se ne zgražam nad teboj ali nad skrbjo za tvojega psa. Niti nimam razloga. Ampak glede na to, da zagovarjaš razliko med kaznovanjem in tepežem… v prvotnem vprašanju, na katerega smo forumovci odreagirali, je bil omenjen tepež 4x dnevno. Nikjer ni pisalo, da gre za udarec po riti, da gre za cuk s povodcem. Pisalo je: “Jaz svojo psičko kar dosti tepem, ker sploh ne uboga. Včasih je tepena tudi 4 krat na dan, pa se še vedno ni poboljšala. Na sprehodu ne uboga, noče jest vsega, skače po ljudeh, laja na druge pse,…….in za vse te stvari je kaznovana(tepena).”

Lp, Yo

Raje jo dvakrat obrišem po riti kot pa da mi gre pod avto. Se ona že sama ve kaj lahko in česa ne sme, samo glavni sem jaz in ne ona. Me pa ona skoz preizkuša kak daleč lahko gre in pač žal včasih gre preko meje.
Naprimer – ko je pri moji materi gre ona k njej na kavč in jo dobesedno zrine stran z njenega prostora. Jaz si tega ne pustim, ma na kavču svoj prostor kjer lahko leži, lahko se pride cartat k meni samo z mojega prostora pa me nebo izrinla in pika.

Glede MM vem in sem zanalašč napisal ampak mi je kar para puhala in še ko si omenila kredelo …. me je zaneslo! Oprosti
Prvotna tema je res nekaj drugega. Osebno poznam since-ja in sem vedel da ni tako…. odreagiral sem pa na ostale, ker vem da niso tako brezmadežni.
Tud jaz in moj kuža sva skoz skupaj.
Ponočispi notri in sploh noče jit ven, dokler me ne pride pogledat v sobo-če je zaprta. Zjutraj skupaj vstajava, se umivava… ko je bil mlajši je sedel in me gledal, sedaj pa največkrat še mal podremlje…. Zvečer greva oba hkrat notri….. Seveda pa da ne govorim o njegovem polenčku in žogici, ki jih non stop nosi.
Če kej ušpila, to točno sam ve in se kar mal bl pr tleh muza. Pa tudi po mojmu glasu ve kako in kaj. Sva prjatla in ga ne dam …. Rad pa povem po pravici, kako bokserja lahko lepo vzgojiš…. ne s pretepanjem ampak z disciplino, ki se ti obrestuje….

lp

Jaz tudi pravim, da ne sme bit on gospodar.
Pri nas je bilo pa takole:
Mama mu vedno kej prinese in ko mu je po koščkih dajala le ta lakota 🙂 kar hlastal in parkrat jo je precej uščipnil. Seveda mu moraš prav dat ampak mama….
In kako se je naučil da vedno lepo vzame ? Ko sem ga po 10 NE-jih po smrčku. Je sedaj mir in tudi nečak 5 let star ga vedno hrani brez problema…..

Lp

Pa prosim po smrčku sem ga z prstom, da ne pride spet do tega da se ga….

Lp

OK. Sem zelo vesela, če je Since samo narobe napisal oz. se nerodno izrazil. Tudi meni je para puhnila, to pa zato, ker sem imela priložnost videti posledice tepeža (pa ne kaznovanja ampak pravega tepeža) na najdenem 2 ali 3 mesečnem kužku. Kar spomni se, kakšen je bil tvoj pri tej starosti. Ta pa ni bil ljubek, veš. Bil je poln modric, zabuhel, od groze me je hotel napasti, pa ni imel niti toliko moči, da bi vstal… Zato pa je meni para puhala, ko sem prebrala prvi post. In ker se Since tako dolgo ni oglasil, sem mislila, da je v prvem postu napisano vse.
Vidiš, kako ti govoriš o spanju, zbujanju, kako skupaj počneta stvari. Takšno življenje je za moje pojme pravo življenje za psa. In hočeš nočeš, sta team (po pasje pa krdelo – pa ne po pojmovanju MM). In to je nekaj čisto drugega kot življenje v pesjakih, iz katerih mnogi psi nikoli ne gredo na sprehod.
In kar naenkrat je življenje tvojega psa bolj podobno življenju mojih (no, ja… 1000m2 mi še vedno manjka…).

Lp, Yo

New Report

Close