Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam otroka, ki mi je pred nedavnim priznal, da se ima problem z drogami in to že kar nekaj let.

Sicer, če bi vam vse pravil je to predolga zgodba, zato bom kar prešel k bistvu.

Glede na to, da sem končno prišel do priznanja in sva šla skupaj celo k zdravniku, Vas sprašujem ali ga lahko jaz kot starš preverjam pri njegovih labaratorijskih testih (odvzem krvi), tako, da sam pokličem v bolnišnico in povprašam za rezultat testov?

Sin mi je zagotovil, da ima zelo trdno voljo in moč odpovedati se drogi (heroin), ter da meni ni treba venomer na odvzeme hoditi z njim (ker sem tud jaz po cele dne ve zaposlen). Z iglo ni imel nikoli opravka.

Sedaj po eni strani mu hočem zaupat in mu verjet, hočem da je odkrit do mene, toda bojim se če bom preveč drezal vanj, bo mislil da mu ne zaupam in bo zopet med nama nezaupanje.

Sedaj je že 5 dni čisto “čist”, tudi brez pomoči metadona. Se mu vidi, da gre čez krizo, toda mi ne zgleda tako grozen kakor sem videl osebe v filmih, ki so se hotele tega losati (potenje, neznosna mrzlica, itd.).
Pri njemu je še vse nekako v mejah normale, toda ne morem reči da v njemu ne vidim krize.

Tudi njegova prehrana se je v teh dneh močno poboljšala, ima večji apetit.

Kaj mi svetujete vi, glede vsega tega? In to kar me res zanima, ali ga lahko jaz kontroliram??

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Lep pozdrav!
Odvisnost je velik problem, ki je posledica načina življenja. V vašem sestavku sem dobil občutek, da si nekoliko prikrivate sinov problem zato Vam svetujem, da zadevo vzamete bolj resno. To, da sin še ni uporabljal injekcije ne pomeni, da od heroina ni odvisen. Omenili ste mi tudi metadon??? Zelo težko bi Vam napisal, kaj menim o Vašem primeru saj imam veliko vprašanj na katera nimam Vašega odgovora in nebi rad posploševal.
Na Vaše konkretno vprašanje pa bi Vam odgovoril, da dokler imate roditeljsko pravico, lahko nemoteno zakonito kontrolirate sinove teste, kar je z Vaše strani skoraj obvezno saj je nesmotrno pričakovati, da bo Vaš sin problem rešil sam. Tudi, če bo uspešno prestal telesno krizo in bo čist je vprašanje koliko časa bo vaš sin sposoben živeti brez droge, saj bo moral narediti korenite spremembe v zvezi s svojim načinom življenja in nadomestiti praznino, ki jo je sedaj zapolnjevala droga.
Pred Vami je še dolga pot. Če se bodo stvari zakomplicirale mi lahko še pišete ali pa me pokličete in se dogovorimo za pogovor.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

Ce Vas sin resnicno ze nekaj let uziva droge, potem je Vas strah da bi izgubili njegovo zaupanje zaradi drezanja vanj popolnoma neupravicen. Tole se bo mogoce slisalo kruto, vendar Vi njemu ne morete zaupati, kajti njegovo zivljenje se odvija v funkciji droge, katero uporablja in ne zanima ga cisto nic drugega. Vsi mogoci izgovori in obtozevanja z njegove strani na Vas racun (tudi ta, da mu ne zaupate), so popolnoma nerealni in neupraviceni, zgolj posledica droge in vpliva, ki ga ima nanj. Morate se tudi zavedati, da so uporabniki droge najspretnejsi manipulatorji in laznivci, kar jih pozna ta svet, zato o zaupanju ne more biti nobenega govora.
Ce boste zeleli, da resi svoj problem, boste morali veliko drezati vanj, mu stati ob strani, biti neizprosen in predvsem nameniti mu veliko casa. Sam tega problema ne bo nikoli resil, potreboval bo strokovno pomoc in Vaso popolno podporo.

Lep pozdrav!!!!

Tudi moj brat se je trikrat čistil heroina v moji prisotnosti in se ni, razen tretjič malo, nikoli tako potil in razbijal po vratih sobe kot kaže v filmih in smo bili sploh prvič zelo presenečeni, potem so mu zdravniki itak dali zdravila za spanje in proti bolečinam. Moje mnenje po vseh teh izkušnjah pa je, da sploh ni bil čist. Res je kot pravijo, da so odvisniki najboljši manipulatorji in lažnivci in ga ni odvetnika, ki bi ga premagal v prikrivanju resnice. Tako na lep način in z lepimi besedami v prvem poskusu zdravljenje na žalost verjetno ne bo šlo. Želim pa vam veliko, veliko sreče. Po mojih izkušnjah drugače kot da pri urinskih testih stojite prav zraven njega ne boste siguren ali je čist ali nem, ker se vam bo sigurno zlagal. Lahko vam bo 2x povedal po resnici, tretjič pa ne več. Vaš je moral hoditi v ambulanto po revio in so mu jo dali če je bila voda v redu. Enkrat je bila v redu, drugič zdravnika “ni bilo”, tretjič je počla guma pri avtu…pa smo bili spet tam in niti ne veš kdaj. Bodite zelo pazljivi pri obnašanju sina in z vso pravico zelo zelo strogi. Brat je na koncu spal na cesti in si nabral kar nekaj kazenskih ovadb zaradi kraj nujno potrebnega denarja. Od marca v komuni.

Lep pozdrav.

New Report

Close