Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Vprašanje

Vprašanje

Spoštovani,

Imam vprašanje in sicer, čakam vseeno na pregled kardiologa, vendar v tem času me zanima sledeče.
Star sem 33 let, shujšal v zadnjih dveh mesecih 12 kg, in še nameravam, trenutno imam 108 kg. Zdrava dieta, brez soli, čim manj sladkorja, veliko gibanja (gibljem se ko je le dan lep, tek, kolesarjenje, tenis,..)
Včeraj se mi je zgodilo, da sem občutil neprijetne občutke na desni strani pod ramo, kot, da bi izgubil občasen pulz. No to se mi je stopnjevalo in sem šel na urgenco. Tam so mi naredili EKG, ki je bil totalno mimo slika 1 in nato čez 3 minute EKG, ki bi naj bil v redu. Imel sem tudi povišan pritisk, zdravnica mi je dala Lexaurin, da se pomirim, nato sem prišel domov in šel spat. Zdravnica mi je rekla, da ni nevarno, meni se je zdelo da bom umrl. Taka zadeva se mi je že zgodila pred kakimi 14 dnevi, vendar je bil takrat EKG pri zdravniku ok, tu in tam kakšna ekstrasistola, dejansko se mi to občasno dogaja, vendar jih občutim drugače, včasih kako tudi med športom ujamem, vendar je to res občasno, upam res upam, da ne bo prišlo do tega, da ne bom več upal športati…)
Naj povem, da sem že od malega občutil občasno izgubljen utrip, prav tako sem imel panične napade (celo je prišlo do tega, da se nisem hotel voziti po mostih, tunelih, takrat me je panika in mi je nabilo pulz). Bil sem pri psihologu, prav tako pri kardiologu. Psiholog – občasna depresija, panične motnje… Kardiolog – BP, (rahlo povečana desna stran srca, kar pripisuje, pol profesionalnemu športu s katerim sem se ukvarjal) občasne kontrole, brez zdravljenja.
Šport mi ne dela nobenih problemov, to se mi zgodi ponavadi, ko sem v fazi umiritve in nekaj čutim, nato še enkrat in bum, razpad… Doma pritisk med 70-80 spodnji in 110-120 zgornji. Pulz v mirovanju med 60-70.
Lani sem bil pri kardiologu, sedaj pa se bojim obiska, ker ne vem kaj me čaka.
Kako se spopadati s takimi zadevami, do pregleda?
Hvala za odgovor.

Zdravo, en ekg ima ekstrasistole, drugi pa ne in to je tudi edina razlika med njima, noben se mi ne zdi čista katastrofa in v njima ni nič življenje ogrožujočega. Ekstrasistolam ustreza tudi vaš opis težav. Težava, za katero menim, da vam najbolj kvari kvaliteto življenja, pa je tesnobnost

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor,

Menite, da bi se moral oglasiti pri psihologu?
Predlagate kako knjigo? Kako se izogniti ekstrasistolam? Res je katastrofalen obcutek.

Kar se tiče ekstrasistol jih je včasih treba samo odmisliti, včasih se pojavljanje zavira z zdravili, večino vaših strahov in težav pa je res za psihološko obravnavo
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Gilet odreže dlake pod kotom in so tako zelo ostre. Ko vprašam gospe z “ocvirkom” ali se mož brije z giletko ali podobnim me vprašajo, da kako vem. Tako sklepam, da nastanejo mikro rane ob objemanju oz. poljubljanju in posledično tudi herpes , ki je nekaj dni velika nadloga. Britjr z el. brivnikom namreč dlake odcefra in je rez sicer ne lep, ampak nima ostrine. Z nekaj 10x no povečavo je odrez z klinjo res grozljiv.
Hvala za odgovor

Se pa oba strinjava, da scefrane kocine ne nagajajo srcu in njegovim ekstrasistolam ane?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close