vprašanje
Pozdravljeni,
zanima me sledeče, ali je možno, da imam vseskozi prisotno ostro bolečino izključno v desnem ovariju, zaradi cist na njem, namreč imam potrjen sindrom policističnih jajčnikov, zmeraj pa me boli izključno samo desni jajčnik.
Stara sem 21, pred enim letom sem rodila, v nosečnosti sem se večkrat zdravila zaradi glivičnih vnetij, ki so bila prisotna še ob rojstvu.
Bolečina v jajčniku me stalno spremlja že od junija, vendar se stopnjuje, po zadnjem spolnem odnosu, pa me je začelo boleti še v vagini, bolečina ni minila.
Na splošno imam zelo neredne in izjemno močne ter boleče menstruacije, kadar nimam menstruacije imam prozoren sluzast izcedek iz vagine. Menstruacijo sem skušala urejati z oralnimi kontraceptivi, a sem nanje alergična (akutni izbruh astme).
Pa še nekaj, je možno, da bi bila kronična driska lahko kakorkoli povezana z ginekološkim vnetjem, npr. atipičnem vnetju jajčnika?
Hvala že vnaprej
Pozdravljeni,
obicajno je tako, da na eni strani bolj cutimo ovulacijo, lahko pa jajcnik boli tudi zaradi perzistentne ciste, ki je nastala ob ovulaciji in se ni razpocila. To sicer ni nic nevarnega. Lahko pa je jajcnik tudi vnet, a ne zaradi kronične driske. Pametno bi bilo narediti UZ pri ginekologu, da ne bomo prevec ugibali.