Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Vprašanje

Vprašanje

Spoštovani!

Na FB je skupina katere člane združuje zanimanje za hom. zdravila.
Nekatere članice skupine so bile na vašem predavanju in…ko berem povzetke vašega predavanja me je kar malo zaskrbelo.
S homeopatijo smo se srečali pred cca enim letom, zaradi ponavljajočih vnetih ušes pri enoletniku in nad učinki smo navdušeni. Z možem sva začela prebirati literaturo na to temo, ampak…homeopatija je tako širok pojem, tako širok spekter vsega da…
Kolikor sem iz te literature uspela izluščiti, naj bi bilo to, da če hom. zdravilo ne pomaga, tudi škodi ne, ker hom. zdravila, naj ne bi imela negativnih stranskih učinkov.
Ko pa berem vtise punc iz vašega predavanja pa…sem se zamislila…ali bom s svojim neznanjem naredila svojim otrokom z uporabo hom. zdravil več škode kot koristi.
Recimo…ACONITUM naj bi bilo najpogosteje zlorabljeno zdravilo. jaz sem ga dala otrokoma, ko so se pojavili znaki bolezni (vročina, slabo počutje…) vsakič sem dala zdravilo zvečer (ob izbruhu) in otrok je bil zjutraj o.k.
Vročine ne zbijamo dokler ne pride do 39, ker vročina je naravno zdravilo je nima smisla zbijati.

V upanju da mi odgovorite vas lepo pozdravljam!

Res me je strah da…

Pozdravljeni,
če ste dali zdravilo, otrok pa je bil zjutraj ok in v kasnejših dneh ni bilo komplikacij, ste dali pravo zdravilo in to zagotovo ne škodi. Dejstvo pa je, da ljudje vse preveč zlahka jemljejo homeopatska zdravila kot bombončke in lahko se naredi škoda na tak način. Homeopatija je sicer mila in odpušča marsikatero napako, a kdor sistematično krši njena pravila, zna pokazati zobe. Bom pa na kasnejših predavanjih še govoril o tej temi in ko boste vse skupaj povezali, vas najbrž ne bo več tako zelo skrbelo. Malo strahospoštovanja pa ne škodi 🙂

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close