Živjo !
Evo najprej bom obrazložu zadevo. Star sm 16 let, hodm v srednjo šolo. Seveda sem malo ”predebel” in sedaj hujšam ter delam vaje že dober mesec. Vaje katere delam so INSANITY.
Kar ta tema zajema je glede tega: Kateri jedilnik je boljši? Napisal vam bom 2 menija, 1 katerega sem jel do sedaj, ter enega, ki ga bom jel sedaj.
Prosil bi vas za mnenja, kateri je bolšji, še bolj bi bil vesel, če bi mi povedali ZAKAJ je boljši, ali se mi splača hujšati medtem ko delam vaje INSANITY – sem v drugem mesecu, če kdo ve za kaj se gre.
Vse testenine so polnozrnate.
Zjutraj – 5:40 – 1 jajc mešan z RIO MARE v naravnem soku (bela konzerva) – spečem na oljčnem olju
Dopoldne – 9:30 – 11:15(enkat v tem času) – šolska malica, katera je usakič drugačna + sadje
Popoldne, ko pridem iz šole – 14:20 – Testenine / krompir + meso & solata ali rižote, …
Popoldne po treningu – 17:00 – nekaj light nepasirane skute – zmeraj <100g
Včasih zvečer pojem še malo skute.
Sedaj pa drugi jedilnik:
Zjutraj – 5:40 – 250 ml šejk HERBALIFE-a – baje da je dobr, mi ga vsi priporočajo
Dopoldne – 9:30 – 11:15(enkat v tem času) – šolska malica + sadje
Popoldne, ko pridem iz šole: Sedaj pa je drugače: Če je krompir, jem samo krompir, solato ter zelenjavo. Če pa so testenine, jem zdraven solato, zelenjavo ter tudi meso.
Popoldne, po treningu – 17:00 – Odvisno od kosila: Če je za kosilo krompir, jem po treningu samo meso – belo. Če pri kosilu ni krompir, ampak so testenine, jem skuto + rio mare(bela konzerva).
Hvala vam vnaprej za pomoč,
štedilnik
V šoli naroči light varianto malice, če jo imate – pri mojih otrocih je ta možnost. Ker to ni malica, to je že kar kosilo in glede na to, da imaš težave s težo, moraš te kalorije resno upoštevati. Sadje prineseš s seboj? To opusti, ampak imej ta sadež za popoldansko malico. Če večerjaš, malice kot majhni otroci ne rabiš oziroma če ješ po treningu, potem izpusti večerjo.
Drugače ti težko rečem, ali imaš primeren jedilnik, pri kosilu doma bodi pozoren na količine.
Tako na počez bi rekla, da za zajtrk poješ okoli 300 kalorij, šolska malica je verjetno od 600 do 800 kalorij, enako kosilo doma, popoldanska malica oziroma večerja cca 300, 400 kalorij. Pa še kak sadež, prigrizek in si na 2500 kalorij na dan. To je cirka toliko, kot rabiš.
Zavedati se moraš tudi, da pri vadbi pokuriš izredno malo kalorij in da na ta račun ne smeš več jesti. Ena ura intenzivne vadbe je tako na počez 500 kalorij in nič več.
Tole si preberi, sem poguglala inse mi zdi zelo koristno. Žal linka sistem ne pusti skozi, sem ga hotela razsekati, pa tudi tako ni šlo, zdaj se trudim že tretjič :). Skratka, v gugl vtipkaj
DEBELOST, NOČNA MORA DANAŠNJIH NAJSTNIKOV?
Prvi zadetek je to besedilo.