vprašanje
pozdravljeni,
jaz imam že nekaj časa težave s susho kožo na spolovilu. Nekje pred tremi leti se je začelo srbenje in tudi luščenje kože ter tu in tam sem imela na mestu, kjer sem se praskala majhno ranico, predvsem pa na razporku med sramnimi ustnicami. To sem predvsem opazila, če sem se brila. Ko sem prenehala z britjem in s čipkastim perilom, se je stanje umirilo. Srbelo še je vedno, ranic več ni bilo in tudi luščenja ne. Dermatologinja je rekla, da bi naj šlo za cikličen srbež, torej vedno bolj sem se praskala, bolj me je srbelo, zato je tudi koža spremenjene barve. Mazala sem se z Advantanom in stanje je sedaj boljše. Zdaj me pa še to zanima, po telesu so se mi pojavili izpuščaji. Najprej na prsih en večji, nekje 1cm, nato pa po trebuhu in ramenih, ter sedaj tudi na nogah. To traja že 6 tednov in vsake toliko opazim kak nov izpuščaj. Občasnoo me rahlo srbijo. Pošiljam vam tudi sliko izpuščajev. Zanima me, če je možno, da sem se okužila s sifilisom (sedaj ima že stalnega partnerja 3 leta in nobeden nima drugih), ampak na podlagi teh izouščajev. Dermatologinja je sicer rekla, da gre za suho kožo in da mogoče tudi alergijo, ampak ne vem no. Prosim za odgovor. Tisti čist prvi izpuščaj na prsih je že skoraj popolnoma izginil, ostali pa tudi počasi izginjajo.Ampak nekateri se daljo na novo.
Pozdravljeni Lolyy,
ali je dermatologinja površino sprememb spraskala in poslala na preiskavo? Jaz nisem dermatologinja in težako natančno rečem kaj so ti zpuščaji. Lahko je deramtitis (kot alergija ali posledica stresa) ali tudi glivice? Mislim pa, da sifilis sigurno ni. Brez skrbi.