Najdi forum

Spoštovani,

stara sem 45 let im imam diagnosticirano osteopenijo.
V četrtek (24.5.2013) sem odšla počivat in ko sem se zjutraj zbudila sem komaj stopila na levo stopalo. Imela sem bolečino na zunanji sredini stopala in res zelo malo zatečeno nogo. Prejšnje dneve nisem ne veliko hodila niti nisem naredila kakega napačnega giba (saj da bi se spomnila). Po začetni bolečini, ko se je noga »ogrela« je bilo boljše. Vendar pa se je bolečina popoldne začela prenašati tudi v peto (večinoma sem hodila po peti, ker po stopalu nisem mogla). Nogo sem si nato povila jo zmasirala z mentolovo kremo (nekaj kar mi je hladilo nogo) in počivala. V soboto in nedeljo še ni bilo hoje brez bolečin. V ponedeljek sem se odpeljala v službo stopalo je bilo zjutraj brez bolečin, malo sem jih še vedno čutila ob pritisku na sklopko.
Do sedaj nikoli nisem imela podobne bolečine ne zlomljene kosti. Pred leti sem imela zvito nogo v gležju in še to desno.

Bi bilo potrebno iti na pregled, kaj mi svetujete, kaj bi lahko bilo?

Lep pozdrav in hvala za čimprejšnji odgovor

Spoštovani!
Po opisu je šlo verjetno za kak manjši zvin(ki se npr.je zgodil med hojo in ga niti niste opazili, se je pa pokazal potem, ko se je noga ohladila čez noč) še bolj verjetno pa ste stopalo “poležali” ponoči.
V obeh primerih bo bolečina postopno prešlale le prehitro in preveč ga ne smete obremenjevati. To ne pomeni strogega ležanja ampoak kontrolirane obrenenitve s postopnim povečevanje. udi izmenične kopeli, nežne masaže, udoben čevelj in vložek bodo pripomogli. Tudi kaka tableta zna biti koristna.
Le če bi se stanje slabšalo ali nič več izboljševalo obiščite zdravnika naprej pa po njegovih navodlih.
Hrabro naprej,

New Report

Close