Najdi forum

vprašanje

pozdravljeni…..imam nekaj vprašaj…stara sem 38 let,imam dva otroka,nazadnje sem rodila pred dobrim tremi leti nazaj.do lanske jeseni sem imela skos redne menstruacije,potem pa so se začele težave.ker je nisem imela dva meseca vsi testi so bili tudi negativni sem šla k ginekokogu,ki je ugotovil da imam majhno cisto na desnem jajčniku,dal mi je tablete za pospeševanje menstruacije,menstruacijo sem tudi dobila po tabletah še dvakrat,potem pa zopet nič.šla sem k ginekologu,rekel je da je cista se malo zmanjšala,dal mi je še napotnico za odvzem krvi,izvidi so bili uredu.zanima pa me zakaj mi ni predpisal kakšne terapije al mi dal tablete da bi dobila menstruacijo? kaj vi menite o tem?
hvala za odgovor

Pozdravljeni!
Menim, da imate skrbnega ginekologa, ki je vašim težavam želel priti do dna (pregled, laboratorij, ultrazvok in terapija). Mislim, da si zasluži vaše popolno zaupanje. Zagotovo se je z vami tudi pogovoril o tem, zakaj se trenutno ni odločil za terapijo.

Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

hvala lepa za odgovor…..a bi mi lahko še povedali kaj bi lahko bil vzrok za trenutni izostanek menstruacije?hormonske motnje ali kaj drugega?

Pozdravljeni!
Morda je vzrok v funkcionalni cisti jajčnika, ki v vaših letih ni tako redek pojav. V ciklusu, pri katerem ne pride do ovulacije, lahko nerupturiran folikel v jajčniku ostane kot majhna cistica, ki proizvaja hormone in povzroči izostanek menstruacije. Cistica se največkrat spontano absorbira v enem od naslednjih ciklusov. Včasih za pospeševanje tega procesa predpišemo hormonsko terapijo, mnogokrat pa se odločamo le za opazovanje in spremljanje naravnega procesa.
Težko govorim v vašem primeru o hormonskih motnjah.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close