Najdi forum

vprašanje

Spoštovana
Stara sem 41 let, sicer zdrava, jemljem edino euthyrox (hashimoto). Po petih letih so mi lansko leto odstranili Mireno. Menstruacije so bile na 25 dni, normalne. Zadnje tri mesece pa imam pred menstruacijo težave – občutek imam, da imam “noter” vse oteklo in glede na to, da imam hernio L5 S1, mi to povzroča še dodatne težave. Videti je, kot da mi vse stisne in zadnja mestruacija je bila komaj še znosna, ker sem komaj prišla v avto in iz avta (boleč hrbet…), trajala je samo tri dni. Na UZ so mi ugotovili, da desni jajčnik ni več aktiven, ginek. mi je predpisala tbl. Trisequence in mi dala pregledat kri. Brala sem o teh tbl. in nisem preveč navdušena nad jemanjem… Odločila sem se, da počakam na izvide krvi… Sem pa veliko dobrega slišala o biodent.hormonih.
V kolikor bodo izvidi ok – kaj potem?
In v kolikor ne bodo, kam se lahko obrnem v zvezi z biodent. hormoni?

Najlepša hvala in lep dan vam želim.

Pozdravljeni!
Bolečine v križu so prej posledica patologije hrbtenice kot prevladujoč znak menopavze. Počakajmo na izvide hormonov. Jajčnika imamo dva, dokler vsaj eden deluje brezhibno, ne boste občutili ne ravnovesja in ne pomanjkanja hormonov. Če bodo laboratorijski izvidi hormonov pokazali normalne vrednosti, vam svetujem, da najprej poiščete pomoč zaradi težav s hrbtenico.
Zdravljenje s hormoni svetujem le, če je vzrok vaših težav posledica neravnovesja ali pomanjkanja hormonov.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

Spoštovana

Dobila sem izvid krvne preiskave za hormone:

luteinizirajoči hormon 5,7
fsh 4,6
estriadol 0,426

pripisano je, da so izvidi v mejah normale (še vedno pa ostaja pri tem, da naj bi pričela z jemanjem trisequence), kar mi seveda ni všeč

na spletu sem tudi iskala ali so ti rezultati izvidov na spodnji meji…, pa nisem našla nikjer reefrenčnih vrednosti

M imam na 24-25 dni in traja 4 dni.

M sem imela 27.2.2012
odvzem krvi 12.3.2012
zadnja M 22.3.2012

Zdaj zaskrbljena nisem več tako zelo, sem pa zmedena :)) – kaj o tem menite vi.

hvala.

Pozdravljeni!
Če sem prav razumela, so bile laboratorijske vrednosti izmerjene v vašem naravnem ciklusu (v času, ko niste jemali nobene terapije).
Terapije vam niso predpisali zaradi laboratorija, ampak zaradi težav, ki ste jih navedli zdravniku.
Hormonska terapija ne bo pozdravila težav s hrbtenico.
Vaš menstruacijski ciklus je povsem primeren!
Ne poznam vseh dejstev, zaradi katerih bi potrebovali hormonsko nadomestno terapijo.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

KAJ MI TOREJ SVETUJETE? Kakih drugih dejstev z moje strani ni, zgolj to kar sem navedla in da se hitreje redim kot bi bilo običajno, kar pa vem, da je lahko tudi zaradi ščitnice.
Dejstvo je, da ne bi rada zanemarila problema v kolikor obstaja, zato mi prosim povejte – bi vi na mojem mestu naredili še kaj, oz pač ne jemali teh tablet in živeli dalje….

Pozdravljeni!
Mislim, da hormonske nadomestne terapije Trisequence ne potrebujete.
Pridobivanje na teži je včasih posledica nepravilnega delovanja ščitnične, največkrat pa ne. Sedeče delo, premalo gibanja in neredna prehrana so najpogostejši vzrok za bolezni hrbtenice in gibal, kot tudi za prekomerno telesno težo.
Ker vas ne poznam, zares ne morem vedeti, če za vas velja karkoli od napisanega. Morda so vzrok za težave s hrbtenico prisilne drže, poškodbe ali kaj drugega. Morda je nihanje v telesni teži posledica “zimskih zalog”. Vem, da ste mi napisali vse, kar se vam zdi pomembno in vendar, ali bi bilo mogoče izvedeti vse o vas, v par stavkih, brez slike in zvoka?
Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close