Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Parodontologija vprašanje

vprašanje

Pozdravljeni.

Pred kratkim sem se izpisala iz šole in mi moj šolski zobozdravnik več ne priprada. Ker si novega še nisem našla se moram obrniti na vas. V ustih se mi je namreč naredila neka čudna stvar kot neka luknja. To imam od sobote. Stvar boli ob govorjenju in ko jem. Je na spodnji čeljusti za zadnjim sobom (kolikor sem si preštela zobe, gre za osmico, ki že ima plombico???). Za zobom mislim tisto mesto, kjer se zob drgne ob ustno steno ali kako se pač temu reče. Niso afte in nima barve. Zgleda kot da bi zadnji zob na spodnji čeljusti naredil odtis v ustno steno in sedaj za njim reži luknja v obliki zoba??? Težko razložim. Niti ne vem ali naj grem k zobozdravniku, ki ga nimam, ali k zdravniku. Na internetu sem prebrala, da se boleče zadeve v ustih pozdravijo v dveh tednih, če ne pa takoj k zdravniku. Čez dva dni grem na dopust in res ne vem kaj naj, saj sem živčna. Bolečino še že potrpim, saj boli enako kot afte, ki jim tudi imam včasih.

Prosim za pomoč.

Pozdravljeni,

odgovor vam vračam s precejšnjo zamudo, za kar se vam opravičujem, vendar sem bila tudi sama na počitnicah. Upam, da ste medtem obiskali zobozdravnika, ki vas je rešil težav.
Na podlagi podanega opisa bi namreč težko rekla, za kaj gre. Mogoče vam težave povzroča neizrasla osmica, ali pa imate fistulo- to je kanalček, nastal zaradi vnetnega procesa ob korenini zoba, skozi katerega se gnoj drenira skozi sluznico.

Lep pozdrav, am

New Report

Close