vprašanje
Stara sem 41 let in v zadnjem tednu sem na sp.hlačkah opazila 3-4 drobne rjave pikice-madeže. Bojim se, da to ni kaka krvavitev iz danke ali črevesja. Do sedaj nisem s tem imela težav, razen večkrat zjutraj čutim bolečine v trebuhu in potem ko grem na blato ta izgine. Tudi po pitju mleka se včasih pojavijo boleči krči, ki pa z izločanjem izginejo. Zadnje par let sem tudi večkrat po spolnih odnosih začutila bolečino v trebuhu in potem sem šla takoj na blato in bolečina je izginila. Drugače imamo prebavo redno, normalno in tudi prehrano imam raznoliko. Kaj mi svetujete in ali je to znak kake bolezni?
Pozdravljeni.
Imela bi vprašanje glede mojega izločanja blata. Že dva dni se mi zdi da sem zaprta ampak v resnici nisem. Imam občutek kot da je nekaj v meni zlimanega. Imam vetrove. Ko grem na potrebo imam dejansko blato zelo tenko (malo večje od svinčnika, premer 1 cm) in kratko (kakšnih 5cm). Barva je normalna je pa blato mehko. Bi bil to lahko rak.
Imam tudi povečani bezgavki pod pazduhama, ki me na dotik bolita in eno povečano na desni strani vratu. Opažam utrujenost, občasno šumenje v ušesih.
Imela pa bi še eno vprašanja. Je mogoče da se ti krvna slika poslabša v enem mesecu? Se rak lahko vidi v krvi?
Pred enim mescem sem bila pari zdravniku zaradi paničnih napadov in odšla na pregled krvi in ščitnice. Vse je bilo v mejah normale.
Pa še nekaj. Je možno da se ti čreva zlimajo skupaj, če pogoltneš žvečilni gumi. Meni se je to zgodilo, ko me je ustrašil brat.
K doktorju pa če grem je pa taka čakalna vrsta, da bom čakala najman 1 teden. Jutri grem na morje in sem se odločila, da bom po morju odšla k zdravniku, če se stanje ne bo spremenilo. Stara sem 17 let, visoka 180 cm in težka 66 kg. Telovadim redno, jem kar pač skuha mami. Debela nisem. V družini pa tudi ni bilo človeka, ki bi umrl za rakom prebavil. Napisala sem vam veliko vprašanj in podatkov ter se vam za odgovore že v naprej zahvaljujem. Počasi me daje že panika in se res bojim 🙁 Vendar panika je pri meni panika 🙂
Lep pozdrav
Katja
Pozdravljeni.
Stara sem 57 let. Pred šestimi leti sem bila na kolonoskopiji, kjer je bil ugotvoljen polip v cekumu. Na polipektomijo nise šla.Sedaj iman okoli šest mesecev, morda več večje težave z odvajanjem. Zadnje čase pa sploh. Črevo ni aktivno, ne čutim nobene pootrebe po odvajanju, a blato je že v zadnjem črevesu. Ne morem ga drugače odstraniti, kot fizično (z gumi.rokavico). Blato je grozdičasto, ni krvavitev, razen občasno krvavi polip ali hermeroid. Pila sem odvajalne čaje, donat, zdravnik mi je predpisal Lectacom, uživam jogurt z drobljenimi lanennovimi semeni, pa nič. Ko grem na vodo, čutim, da je blato v črevesu, včasih me tudi pika v zadnjik, ker ostajajo v blatu trdi delci hrane, (jabolčni olupki, solata, seveda tudi semena…..)
V uapnju na odgovor vas s spoštovanjem pozdravljam.
Glorija
Pozdravljena!
Predolgo čakate na obisk pri osebnem zdravniku.Pri tako dolgotrajnih težavah je pa res treba za nasvet vprašati zdravnika. Pišete, da krvavite iz hemeroida ali polipa.Take probleme se rešuje samo z rektoskopskim ali kolonoskopskim pregledom debelega črevesa. Da ste bila na kolonoskopiji pred šestimi leti zdaj nič več ne šteje.Vsaj dvakrat do zdaj ste bila vabljena v program Svit.Če ste se tega programa udeležila in ste dobila odgovor, da je izvid blata na kri negativen,vam zdaj svetujem, da zaradi težav vseeno ponovite kolonoskopijo.
Lep pozdrav Meta