Vprašanje
pozdravlljeni !
Mene pa samo zanima , če lahko samo poveste, če recimo bi jaz opravila pregled pri vas, in bi mi bilo rečeno, da bi mogla imeti operacijo , kje se potem to operira. ? Oz. kje izvajate operacijo .
Aja, pa še nekaj me zanima, a vsi sprejemate na preglede na napotnico ali samoplačniško,in koliko pride pri vas preiskava MRI recimo levega gležnja.
Lep pozdrav !
Lara
Spoštovani!
Sistema sta dva:
1.) javni zdravstveni sistem ,kamor pridete “na napotnico” in se postavite v vrste-za pregled-za preiskave-za operacije v ustanovah, ki so vključene v javni sistem ( to delam v Splošni bolnišnici na Jesenicah in v ZD Bled)
Tudi zasebniki, ki opravljajo delo s KONCESIJO so del javnega sistema in ste preko njih v sistemu ( sam ne delam na koncesijo))
2) privatno : tu ste ZUNAJ sistema javnega zdravstva. Ne potrebujete napotnice in jih tudi ne dobite (za npr. nadaljne preiskave) ampak samo mnenja. Nato pa se odločate ali boste s tem mnenjem šli k svojemu zdravniku po napotnico za preiskave ali operacije in se postavili v vrsto javnega sistema ali pa se ( spet) odločili za samoplačniško pot.
Skratka gre za DVA LOČENA sistema. Prehodi- preskoki čakalnih vrst niso predvideni.
Glede cene MRI gležnja se prosim obrnite direktno ARTROS v Ljubljani. Splošna bolnišnica Jesenice takega aparata namreč ne premore( baje pa, da ga bomo dobili)
Lep pozdrav