Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija vprašanje

vprašanje

Pa še tole sem pozabila – opazila sem, da Vita sploh ne joka, tudi če se udari. Je mogoče značilno za nedonošenčke, da imajo visok prag bolečine?
Vita joka le, če je hudo lačna ali pa ko je že zelo zaspana.

Dragi Snežna in Vita,

tudi meni se Vitino oglašanje ne zdi nič napačnega. Prihaja namreč v obdobje, ko bo vsak teden “izumila” kakšen nov glas, zlog, začela jih bo povezovati… “Renčanje” vas bo motilo še nekaj časa, dokler se ne bo izgubilo v drugih glasovih. Ne bo napak, če za vsak slučaj “posnetek” predvajate še svojemu pediatru (ali na obisku pri nas), verjetno bo tudi nam v veselje in zabavo, tako kot Viti.

Včasih res rečemo, da so naši drobižki vajeni vsega hudega in so strašno potrpežljivi. A se bojim, da precenjujemo našo “vzgojo”. Drži pa, da so otroci različni – eni točijo ogromne solze za vsako malenkost, drugi pa le z začudenjem gledajo, kako jih sestra zbada in jemlje kri. Torej – bodite ponosni na vašo junakinjo, ki jo le lakota in pomanjkanje spanja vseeno spravita čez rob.

Pozdrav,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close