Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vprašanje

vprašanje

Spoštovani,

zanima me ali je normalno, da te po kožnem testu mantoux boli roka oz. kot bi imela neke mravljince?

Naj vam samo na kratko omenim, da so moje kolegice vse opravile ta test, jaz pa ne , zato sem stopila k zdravnici in jo prosila, ker sem zadnje čase ogromno potovala in mi je tudi to omogočila! Pozabila pa sem vprašati za podrobnosti!

Hvala vam, ker ste tako dobri in si vzamete čas tudi za nas!

Iskreno se vam zahvaljujem za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!
Na mestu testa včasih srbi, kakšnih posebnih bolečin in mravljincev pa naj ne bi bilo. Bolj verjetno se vzrok za te težave skriva kje drugje.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor! Če boste imeli časa bi vas prosila samo še za en odgovor, in sicer ali je normalno da je v okolici vboda prvi dan blaga rdečica ali ne sme biti nič?

Iskrena hvala in lep večer

Vedno se kaj časa najde 🙂
Rdečina na tem mestu je povsem normalna in tudi ko vam bodo odčitavali rezultat, ne bodo ocenjevali rdečine temveč velikost zatrdline na tem mestu.
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Tako hitrega odgovora pa res nisem pričakovala! Iskrena hvala, res in vse dobro vam želim

Lep večer in mirno noč vam iz srca želim

Spoštovani,

včeraj so mi prijateljijce povedale, če me srbi na mestu vboda da pomaga mrzli obkladek! Nisem se upala dati gor ničesar, pa me zanima ali je to res in ali je dovoljeno iti na plavanje na bazen, ker danes praznuje kolega roj. dan in nas je povabil ob 13 na plavanje? Verjetno me tako hitro ne boste uspeli odgovoriti, ampak čakam vaš odgovor preden skočim v bazen, hvala bogu za prenosne računalnike 🙂

Lep pozdrav Melanija

Pa je vendarle uspelo še pred trinajsto!
Sem se posvetoval še s pulmologijo, ki meni, da bolje da ne močite tega mesta, posebno če imate vidno reakcijo. Čisto univerzalnega odgovora pa menda ni.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kako sem vesela da vas imam 🙂

to se pravi da se tudi stuširat nebi smela, jaz sem se pa in to kot imam običaj z hladno vodo? Je neka reakcija je in sem strašansko zaskrbljena! Nekaj bi vas vprašala! Jaz sem slikala pljuča in je pulmologinja rekla da sem lahko brez skrbi da ni nič vidno! Vendar sem prosil za test!Ali se tbc pljučni vidi na rtg? Pa sej sem cepljena za tbc!Kri je bila tudi v redu, bi se kaj videlo na krvi? Prosim odgovorite zmedeni najstnici, ki je do nedavno živela brez skrbi

lep pozdravček

spoštovani dr. Rebolj,

sedaj me imate verjetno že polno glavo, ampak vi ste edini, katerem lahko sedaj verjamem! Prijateljice imam tako pametne, da upam , da v prihodnosti, katera postane tudi zdravnica! Dajte lepo vas prosim povejte mi kako se ta zadebelina meri, Samo vodoravno ali navpično ali drugače!
Upam, da mi namenite svoj dragoceni čas in mi čim prej odgovorite!

Iskreno se vam zahvaljuje zaskrbljena najstnica,ki komaj čaka da odraste 🙂

Od tuširanja si niste naredili nobene škode (namakanje v bazenu kjer se kopa masa ljudi je nekaj drugega). Razvita pljučna TBC se vidi na rentgenu in lahko verjamete vaši pulmologinji. Rekcija, ki jo bodo ocenjevali pri odčitavanju testa ni tista rdečina, ki jo vidite vi, sama si tega odčitati ne morete in predvsem: nobenega razloga ne vidim, da ne bi še naprej živela brez skrbi! Oglasite se na kontrolo, kot vam je bilo naročeno, vznemirjate pa se bistveno preveč!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
če boste imeli odveč časa v kar dvomim, mi odgovorite tudi na zadnje vprašanje, zanima me čisto tako informativno! No sedaj pa sedim pijem čajček in gledam kako se kopajo, še dobro da sem punca pa hitro najdem izgovor za boljšo polovico (ženski dnevi) iskreno se vam zahvaljujem za tako lep odgovor in iskreno se vam opravičujem, ker sem vam zaradi svojega straha kradla čas, ki bi ga lahko izkoristili v kaj bolj pametnega, kakorkoli že Hvala vam iz srca in lep, miren dan

Lep pozdrav, Melanija

Zadnje vprašanje sem spregledal…
Odčitava se zatrdlino “med prsti”, označi s pisalom in izmeri. To seveda terja izkušnje in tudi to je razlog, da to počno pulmologi (z drugimi besedami-nima smisla, da poskušate to oceniti sama, saj vas to zlahka privede do napačnih sklepov!!)
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

spoštovani,

v kolikor boste imeli čas vas lepo prosim za odgovor! Koliko časa po kožnem testu mantoux imaš normalno rdečino na mestu vboda? Jaz jo imam in sem sedaj že mal zaskrbljena ali je to normalno! Drugače pa je bil izvid v redu! Lep pozdrav in hvala a odgovor

Rdečina se lahko vleče dlje časa, koliko natančno žal ne vem. Vsekakor pa rdečina sama ne pove nič o okuženosti s tuberkulozo in vas skrbi po nepotrebnem!
Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close