vprašanje
Spoštovani,
že veliko časa me muči vprašanje, na katerega ne dobim odgovora. Prebrala sem vse odgovore na tej strani, zato vam kar zaupam in zato sem se tudi odločila, da še vas povprašam o mojem oz. sinovem problemu.
Sin je pri 10 letih zbolel za astmo (jaz še zdaj ne verjamem da jo res ima). Takrat je dobil zdravila Ventolin (ki ga ni nikoli do sedaj uporabljal) in Tafen, ki ga je vpihoval dobro leto. Težav po tem ni imel, zato smo s temi zdravili kar prekinili. Še sedaj, ko ima 17 let nima težav. Tudi pri športu, pri večjih oremenitvah sploh nima težav. No, do tu vse lepo in prav.
Fant je do 10 let dobro videl, kakšna dva meseca po jemanju zdravila pa smo ugotovili, da slabše vidi. Okulist je potrdil kratkovidnost, ki mu sedaj kar vneto narašča. Ali mislite, da je kakšna povezava med tem in ali se mu lahko na kakšen naraven način pomaga, da bi se ta kratkovidnost če že ne popravila vsaj ustavila.
Hvala in lep pozdrav. Mija
Nisem strokovnjak, pa bi vseeno nekaj dodala. Tudi jaz sem sele pri 10 letih dobila prva ocala (nisem jemala nobenih zdravil) in se mi je dioptrija v obdobju rasti vztrajno vecala. Gre za deformacijo ocesnega zrkla med rastjo, baje. Pa tudi televizija, racunalnik in dolgotrajno branje(ucenje) naredijo svoje…
Pozdravljeni!
V zdravilstvu se pacientom vedno posvečamo celostno, zato lahko obstaja povezava tudi med kratkovidnostjo in astmo. Ker pa ne poznam vzrokov za kratkovidnost, vam ne morem dati nobenega pametnega nasveta.
LP