Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija vprašanje

vprašanje

moje vprašanje se glasi, ali je mogoče ugotoviti ali izključiti limfom zgolj na podlagi krvne preiskave? predvem me zanima, ali se to VEDNO pozna na krvi, da imaš limfom.
že dalj časa se slabo počutim, sicer nimam nikjer povečanih bezgavk, tudi pokašljujem ne, sem pa na smrt utrujen in koža me srbi že 3 mesece, prav tako se ponoči potim, tu pa tam imam povečano temperaturo.
nimam povečanih bezgavk, da bi mi jih lahko punktirali.
me zanima, če kri zagotovo pokaže limfom, če je ta prisoten v telesu.
če mi kdo lahko kaj svetuje, se zahvaljujem že vnaprej.

Načeloma se limfom vedno pozna tudi v krvni sliki. Ampak treba je poudariti, da je limfom zelo podoben prehladu oz. vnetju, zato ga tudi tako hitro zamenjajo s prehladom in mu ne posvečajo dovolj pozornosti. Po drugi strani pa povišana sedimentacija in CRP in nizek hemoglobin in železo lahko pomeni tudi kakšno vnetje.

Kar se tiče tvojih znakov…. takšni znaki so lahko značilni tudi za limfom, ampak tudi za miljon drugih stvari, ki niso nevarne. Sprašuješ glede povečanih bezgavk. Če je limfom na vratnih bezgavkah ali v pazduhi ali v vratnih kotanjah ali v dimljah, se to čuti z dotikom (bulica ali bula – povečana bezgavka). Če gre za limfom v mediastinu (v medplučju), se ne vidi niti ne otipa, ampak ponavadi pokašljuješ, saj tumor moti dihalne poti. Lahko pa je limfom tudi v trebušni voltili,kar pa človek sam tudi težko zatipa.

Še okoli nočnega potenja. Na predavanju je dr. Jezerškova poudarila, da pomeni nočno potenje to, da se tako močno spotiš, da je mokra pižama in po možnosti tudi posteljnina in se moraš ponoči preobleči. Tako, da če ti smao malo “švicneš”, ti ne pomeni še nič.

Predlagam ti, da greš na en korenit pregled k splošnemu zdravniku in mu poveš svoje strahove.

Drži se in čim več zdravja v letu 2006!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

joj, hvala
to je bilo pa res hitro
bom šel k zdravniku in povedal kaj je narobe, pa da mi vsaj naredi tako kompletno krvno sliko pa bo
nekih bezgavk si res ne čutim nikjer, res pa je tudi da sem precej malomaren, kaj se tiče teh mesečnih samo pregledov
moja punca je bolj pozorna na te zadeve in je tudi sitnarila, da naj se na nekoga obrnem in sem vesel, da sem dobil tako hitro tako obsežen odgovor
najlepša hvala
lepo praznujte božič vsi pa v novem letu čim manj težav z zdravjem
res, hvala še enkrat
Andrej

Nekaj na splošno o limfomih smo že tule na forumu pisali. Poglej stare poste z iskalnikom in boš našel morda še kaj uporabnega.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close