vprašanje
pozdravljene,
za menoj je 10 poskus ICSI žal negativen… že prej sva se z možem ukvarjala tudi z mislijo o posvojitvi, ki je sedaj vedno bolj v ospredju… ko sem pregledovala potrebno dokumentacijo sem naletela, da je potrebno predložiti zdravniško potrdilo… mi lahko kdo pove kakšno je to potrdilo in kdo ga izda?
drugo vprašanje pa je… midva z možem stanujeva v hiši moje mame, kjer sva zdelala zgornje nadstropje tako da imava loćeno stanovanje… lastnica vsega pa je moja mama… to sprašujem, ker je navedeno, da je potrebno predložiti potrdilo o lastništvu… je tu kakšen problem, če ni najino?
hvala za odgovore in lp
mucica
Ja, pisala sem ti na drugi forum o neplodnosti, zdaj pa vidim tvoje vprašanje tukaj. Tudi midva sva preživela 10 poskusov, nato pa sva se odločila za posvojitev – punčka je zdaj stara 3 leta. Glede lastništva hiše oz. stanovanja ne bo težav, ker jih zanima samo, ali imata kje stanovati, ne pa direktno lastništvo. Prav tako vama bo tudi vajin osebni zdravnik brez problemov izdal potrdilo o zdravstvenem stanju in, da nista nagnjena k uživanju drog in ne trpita za kakšno duševno boleznijo. Potem vama pa svetujem, da se obrneta na tujino, ker je pri nas pomanjkanje otrok. Veliko informacij bosta našla prav na tem forumu. Veliko močnih živcev in uspeh vama želim. LP
Mamica dveh punčk, najina punčka je iz tujine, rojena pri nas, zato ne vem, kako potekajo postopki za posvojitev iz tujine. Sva pa bila z možem v tujini, kjer sva tudi poskusila, vendar naju je sredi postopka poklical naš CSD in nama ponudil to bitje. Sedla sva na letalo – in domov! Jaz bi z veseljem delila svoje izkušnje z vami, vendar se bojim, da vam ne bom mogla nič kaj pomagati! Vendar pa močno navijam za vse in držeim pesti. Oglasite se. Lp