Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Vprašanje

Vprašanje

Zanima me,kdaj bi po operaciji ščitnice lahko zanosila?Mnogi so proti odstranitvi ščitnice,mi lahko poveste pluse in minuse tega posega?
Hvala lepa za odgovor,Tinka

moja sestra ima 3 otroke
enega je imela pred odstranitvijo
dva pa potem
lp

Spoštovani!

Po operaciji ščitnice je potrebno nadomeščati ščitnične hormone. Po par tednih je potrebno kontrolirati TSH. Če je ta v mejah normale, kar pomeni, da je odmerek tiroksina ustrezen, lahko zanosite. V nosečnosti je potrebno kontrolirati TSH in po potrebi prilagoditi odmerek.
Za operativno odstranitev ščitnice se navadno odločimo, kadar gre za zelo veliko ščitnico, ki pritiska na strukture v vratu, ali kadar je v ščitnici suspekten gomolj ali dokazan karcinom. Druge indikacije so redkejše.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Tina pozdravljena!

Pridruži se nam na forumu društva Metuljčica, kjer boš izvedela še informacij o ščitnici in njenih boleznih in mogoče našla tudi odgovor na svoje vprašanje. Tudi sama se ubadam z vprašanjem, odstraniti ščitnico ali ne (pri svojih 22 letih) in vem, da odločitev še zdaleč ni lahka. Povej nam svojo zgodbo in skupaj bomo iskali rešitve.

http://metuljcica.mojforum.si/

Sončen pozdrav,
Karmen

New Report

Close