Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje vprašanje

vprašanje

Lepo pozdravljeni!

Imam sledeč problem: že kar nekaj mesecev ne čutim želje po spolnosti, čeprav svojega fanta neizmerno ljubim, mi je všeč in si zaupava. To naju zelo ovira in sva oba zaskrbljena. Kontracepcijskih tablet ne jemljem, menstruacije imam redne, težave imam le z nihanjem razpoloženja in PMS-om.

Prosim, če mi lahko kakorkoli pomagate z nasveti ali samo poveste svoje mnenje, na koga naj se s sproblemi obrnem (splošnega zdravnika, ginekologa, psihiatra…?) . Ali so ti problemi možni zaradi hormonskega neravnovesja in kakšna je terapija oz. preiskave in kdo jih lahko opravi? (kontracepcijskih tablet ne želim jemati)

Najlepša hvala za Vaše odgovore!

Spoštovani!

Niste navedli koliko ste stari, ali je to vaša prva zveza, ali ste pred tem čutili normalno željo po spolnosti in v spolnosti uživali? Ali se samozadovoljujete?
Včasih je strah pred neželeno nosečnostjo vzrok za zmanjšano željo po spolnosti. Najpogosteje pa odsotnost želje po spolnosti kaže, da je v čustvenem odnosu med partnerjema nekaj narobe. Priporočam, da se z vašim fantom odkrito pogovorite. Hormonski testi pri reševanju problema verjetno ne bodo v pomoč.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Stara sem 20 let, to je moja druga zveza, pred njo in tudi v tej zvezi sem v spolnosti uživala in tudi čutila željo do pred približno pol leta nazaj, ko sem se začela večkrat slabo počutit in sem vse pogosteje menjala razpoloženje. Splošna zdravnica mi je po krvnih preiskavah zatrdila, da je vse normalno, razen malo nizke ravni hemoglobina.
Res je, da me je strah pred nezaželeno nosečnostjo, ker še ni čas za to, imam pa slabo izkušnjo s kontracepcijskimi tabletami, po katerih sem imela probleme z depresijo. Samozadovoljujem se od istega časa, odkar ne čutim želje po spolnosti, zelo zelo redko.

Upam, da mi s temi podatki lahko še kaj svetujete.

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Ali ste pred pol leta, ko se je pri vas pojavilo slabo počutje in zmanjšana želja po spolnosti, prebolela kakšno okužbo (vročinsko stanje)? Tudi niste navedli ali imate kakršnekoli dodatne težave (utrujenost, zaspanost, motena koncentracija, spremembe telesne teže)? Ali ste morda pod hudim stresom? Kako ste zavzeti za delo, študij?
Priporočam obisk pri vašem izbranem zdravniku, s katerim se natančno pogovorite o vaših težavah.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close