Vprašanje
Spoštovani,
Stara sem 47 let. Zelo rada se ukvarjam s športom, rekreativno-tek,občasno kolesarjenje in poleti
plavanje vsak dan. Letos sem zaćela s pilatesom, zaradi hrbtenice, vendar občasno imam občutek
trdega vratu.Ugotovila sem da določene vaje mi ne ustrezajo za vrat. Moram pa povedati, da imam
tudi glavobole, leva stran glave, ki se začne z bolečinami v očesu in vratu,ki traja tri dni in potem izgine.
Vendar pri rednem gibanju bolečin ni. Naredila sem pregled oči vse je b.p.
Naredila sem rtg vratne hrbtenice v 4 projekcijah:
Izravnana fiziloška lordoza z nakazano tendenco dorzalne angulacije v višini C5 – C6.
I.v hondroza v višini C5 – C . Ostali korpusi in medvretenčni prostori so b.p.
Spondilofitov na korpusih ventralno skorajda ni, vendar so vidni dorzalno nekoliko večji spondilofiti
na obeh straneh.
I. v foramni so relativno močno zoženi od višine C3 – C7 obojestransko, nekoliko več v distalnih
dveh medvretenčnih prostorih, tudi na obeh straneh.
Prosim za nasvet in nadaljne napotke, kako ravnati naprej.
Hvala in lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni,
RTG izvid kaže obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice, ki po vsej verjetnosti povzročajo opisane težave. Gre za t.i. cervikobrahialgijo – zakrčenost mišic povzroča težave v samem predelu vratu, celotnem ramenskem obroču in zaradi slabšega krvnega obtoka tudi v področju glave.
Tovrstne težave s tehnikami manualne medicine zelo učinkovito in uspešno zdravimo.
Priporočam vam, da se naročite na pregled v eno od naših ordinacij, kjer bomo na podlagi klinične slike odkrili natančne vzroke težav in vam natančno svetovali glede možnosti nadaljnjega zravljenja.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,
Pozdravljeni!
Stara sem 22 let. Približno 6 mesecev imam bolečine v desnem zapestju. Bila sem na slikanju in pri kirurgu, vendar pravijo da ni nič. Kirurg mi je povil desno zapestje z elastičnim povojem, da roka malo počiva ampak še vedno boli. Desno roko sem obremenjevati začela manj in več sem počela z levo. Zdaj so prišle še bolečine v levo zapestje. Bolečine sem tudi opazila v levi rami – ključnici in večkrat me boli v zatilju. Prosila za kakšen nasvet za kaj bi to šlo, ker me boli, kakšen dan tako da ne morem z zapestjem nič, kakšen dan pa je vse v redu.
Najlepša hvala za odgovor.
Lp.
Pozdravljeni,
žal vezano na vaš opis simptomov nimam natančnega odgovora, brez kliničnega pregleda. Precej nenavadno je namreč, da so bolečinski občutki iz ene, prešli na drugo roko. Pripročam vam, da vas osebni zdravnik najprej napoti na slikanje vratnega dela hrbtenice.
Lep pozdrav,
lp zanima me ali je mozno da mi poka v lobanji saj jaz kerkrat zacutim kot neko škrtanje v lobanji ali je to možno da mi to vrat poka in to cutim tm na lobanji v zgornjem delu lobanje. zadnje 2 meseca prezivljam panicne napade ali je to kaj s tem povezano lp. star pa sem 14 let prosim ce mi bi to lahko povedali aja pa se kerkrat zacutim neki bolecino ali neko kukr da bi me ščipal v glavi neznam opisat bolecine ampak ta bolecina me pride pa mine tkoj nwm ene 5-10 sec. lepo vs prosm za odgovor.
lepo se ze zahvaljujem v naprej
Pozdravljeni,
priporočam vam najprej obisk pri osebnem zdravniku, ki vam bo na podlagi pregleda lahko dal konkreten nasvet. Po vsej verjetnosti ne gre za nič resnega. Človeško telo je zgrajeno tako, da lahko na različne načine slišimo zvoke premika različnih kosti, tudi v vratnem delu, ramenskem sklepu itd. Lobanja zagotovo “ne škrta”.
Samo brez panike.
Lep pozdrav,
opažam da imam otrdeli vtat ze kakših 6 mesec…tudi škriplje mi ko obračam glavo…mezmes tudi delam vaje za vratne vretence…bolečine so tudi pod levo lopatico…včasih nastane tudi topa bolečine v desni strani glave..kot nekakšni mravljinci..bila sem na slikanju vterenc ..izvidi niso pokazili nišesar…tudi slikanje pjuč sem opravle vse v vredu…ko opravljam svoje delo me ne boli…tudi masaža vratu mi zelo prija….neven več kaj storiti..stara sem 34 let…
Pozdravljeni,
verjetno gre za zgodnje obrabne spremembe v vratnem delu hrbtenice, ki so v večini primerov posledica dolgotrajne prisiljene drže, morda tudi dednih posebnosti. Priporočam, da opravite RTG vratnega dela hrbtenice. S tehnikami manunalne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere, vendar so poleg klinične slike ob prvem pregledu potrebne tudi slike za natančno postavitev diagnoze.
Lep pozdrav,