Najdi forum

Spoštovane!

Zanima me če je mogoče katera že imela “regrado ali dvorogo maternico” – to mi je na hitro povedal g. sama pa ne vem natančno kaj to pomeni. Kaj temu sledi!??

Izgubila sem že enega otroka in me je zelo strah da mi se bo to še zgodilo, ali pa da sploh ne bi mogla imeti več otrok!

živijo,jaz sem imela pregrado v maternici,in sem imela zaradi tega spontani splav(takrat so tudi odkrili to),imela sem operacijo,in sedaj se trudim zanosit.
LP in misli pozitivno

Spoštovana Vesna!

Kdaj si imela operacijo (ali je zapletena)?? Koliko časa naj ne bi po operaciji zanosila???

Zahvaljujem se ti za odgovor in ti želim, da bi čimprej zanosila in tokrat srečno donosila!

Lep pozdrav!

Draga Mojca!

V katerem tednu pa si imela splav? Pregrada je lahko vzrok za splav v 25 %. Veliko žensk ima pregrado pa normalno donosi. Če je bil zgodnji splav in “samo” eden, je to lahko tudi samo igra narave.
Sama sem bila na odstranitvi pregrade- histeroskopiji. OPravi se pod narkozo, dva dni si v bolnišnici, teden dni še v staležu.

Vse o pregradi si lahko poišceš tudi na forumu ginekologija. Dr. Pušenjak je o tem veliko pisal.

Vsekakor ti želim, da se ti “splav” (zoprna beseda)ne ponovi in da srečno donosiš naslednjega otroka.

Lep dan ti želim.

Frida!

Zahvaljujem se ti za odgovor in upam, da bom res čimprej imela otroka, ker si ga oba s partnerjem močno želiva!

“Splav sem imela v 9 tednu: na pregledu v 8 tednu g. na ultrazvoku ni slišal bitja srčeca, mene je to še toliko bolj prizadelo, ker mi je dva tedna prej rekel da je vse OK, (ultrazvoka takrat še ni delal, ampak mi je vzel kri in vodo in je bilo vse Ok).

Upam da bo res vse lepo!

Tudi tebi lep dan!

Tudi jaz imam dvorogo maternico, kar pa ni isto kot pregrada!!! Pri operaciji (v kolikor se odločijo zanjo) je potrebno na novo “skonstruirati” maternico in ne le odstraniti pregrado. Strokovni izraz za dvorogo maternico je uterus bicornis in jo ponavadi odkrijejo pri HSGju (slikanju). Vsaj meni so jo. Je pa res, da sem zanosila brez operacije in je bila konstantna nevarnost prezgodnjega poroda, ker ginekologinja ni vedela, do katere raztezne vrednosti se bo maternica razširila. Živela sem v strahu vse do 37.tedna, ko je rok za normalni in ne prezgodnji porod. Torej, jaz sem imela srečo in donosila zdravega fantka. Sedaj pričakujem drugega otroka in lažje uživam v nosečnosti. Torej, srečno!

Lea

Živijo!Pred dvemi leti se mi je to zgodilo.Sedaj hodiva z možem na preiskave,zakaj nič ne rata,postopek pa je že nekdo pred mano opisal.
Veliko uspeha vsem

Imam prijateljico, ki je z dvorogo maternico 2x normalno donosila. Vse bo v redu, boš videla.

Imam dvorogo maternico in pregrado, pa sem dvakrat donosila (rodila dva dni čez rok), le oba otroka sta se rodila v medenični vstavi.

Jaz sem imela dvorogo maternico in mi je ginekologinja predlagala operacijo – še preden sem zanosila. Je rekla, da je nevarnost splava precejšnja. Sem imela operacijo (čisto “ta pravo”, tako, ko te “razrežejo”), eno leto po tem pa čisto brez težav zanosila in rodila s carskim rezom. Sine ima že dobri dve leti:-))

Tudi jaz jo imam.
Po veckratnih operacijah sem danes najponosnejsa in najsrecnejsa mamica dveh malih sonckov!
Ne skrbi, vse bo ok!

Veliko srece!

New Report

Close