Najdi forum

Spoštovane!

V torek imam abrazijo zaradi odmrtje ploda (8T). Prosim, če mi ve katera povedati ali je to zelo boleče (ali kaj čutiš) in po kolikem času lahko spet zanosim?? Moj g. mi zaenkrat še ni vedel povedati zakaj je do tega prišlo, ampak mene zelo skrbi da ni kaj hudo narobe!

Prosim, če je že katera imela tak primer, naj mi kaj svetuje!

Lp

Čao,
vem, da ti je zelo hudo. Ampak naj te potolažim, da abrazija ni boleča zato, ker dobiš narkozo. Domov greš še isti dan. Bolečine po abraziji so pa primerljive z bolečo M. Edino kar je neprijetno je čakanje pred operacijsko sobo. To je bilo meni najhujše. Ni pa boleče.

Pa hitro okrevanje ti želim,
L.

Oktobra sem imela abrazijo, zdaj sem noseča 18 tednov (zanositev sredi decembra) in zaenkrat zgleda ok.

lp

Moje sožalje! Tudi jaz sem jo imela v 8. tednu. Ni prijetno, ampak mora se živeti naprej, samo to naj te tolaži, da bo naslednjič vse uredu! Tudi meni niso našli vzroka, baje se ogromno nosečnosti žal tako konča.
Skratka, dobiš narkozo, jaz sem se kmalu zbudila, že ko so me pripeljali na oddelek, srečna da je le vse za mano, in gremo naprej. Morala sem ostati noter čez noč, na opazovanju, ker še nisem rodila prej. Drugače bi šla tako pop. domov. Krvavela sem malo dalje, kot pri menstruaciji. Aja, 3.dan po posegu sem imela neznosne bolečine v sp. delu trebuha, naj bi se maternica krčila nazaj.
Edino neprijetno je bilo, ker sem bila skupaj z 2 dekletoma, ki sta se sami odličili za splav, in mi je bilo hudo, češ vsi si lahko mislijo, da delam splav, bi pa vse naredila, da bi ne bila tam…. Ampak.
Čez 2,5 meseca sem ponovno zanosila, uspešno, delikica je stara 10 mesecev! Tudi tebi želim vso srečo v prihodnje.
Lp, Tea

Tudi jaz sem bila na istem, 8-9tednov, ko je prišlo do odmrtja, še predno me je g. pregledala. Sicer sem jaz nenadoma začela krvavit i ko sem pršla na urgenco, ni bilo ničesar ve, zato sem moralo potem preventivno še na čiščenje.
Tistega dne sem spoznala še eno punco, ki je imela že večkratno odmrtje ploda in me je tako prestrašila, s stavkom “ko se enkrat začne, se ne konča”, da sem bila vsa panična. Potem me je moja g. potolažila in razložila tako;

vsaka 2 ženska “doživi” spontani splav, toda nekatere sploh ne vedo, da je do tega prišlo, mislijo samo, da je m. malo zaostala, s tem da niso vedele, da se je v njihovem telesu začelo razvijati malo bitjece, ki pa je tako kot je prišlo, tudi odšlo, ne da bi kdo vedel.
Zato se ne sekiraj, kajti z abrazijo imaš vsaj možnosti, da ne pride do kakega vnetja, ali še kaj hujšega, pa tudi možnost boš imela zvedeti, da slučajno nimaš kake pregrade (je zelo, zelo pogosto v zadnjem času), ki bi kasneje “ovirala” tvojo nosečnost.
Jaz spadam pod dokaz, da besede tiste punce ne držijo, saj sem že 1 mesec po tistem zanosila in je miška sedaj stara 4.5let.
Tudi jaz ti želim vso srečo v prihodnje.
Lp

Tudi jaz sem imela pred kratkim abrazijo. Se strinjam z vsem kar so napisale zgoraj, rada bi te opozorila samo na eno stvar. sama sem morala čez tri tedne, po kontrolnem pregledu še enkrat nazaj, na reabrazijo (ista stvar kot prvič, pod splošno narkozo), in sicer zato ker prvič niso naredili v redu. Vse skupaj pač delajo na “slepo” in lahko se zgodi, da kakšen delček ostane v maternici.
Po abraziji sem krvavela le en dan, nato pa kakšna dva dni nič, imela sem le malo močnejšo bolečino v predelu desnega jajčnika, v bolnici so mi rekli, da gre za krčenje maternice. Potem pa sem spet začela krvaveti, sicer zelo malo, le izcedek, ampak skoz po malo. Nihče mi ni rekel, da tri tedne krvavitve ni normalno, zato temu nisem posvečala pozornosti. opozorili so me le na močnejšo bolečino, vročino in močnejšo krvavitev. Sama pa sem krvavela res zelo malo. Na pregledu po posegu pa je moja G. z UZ ugotovila, da ni bilo dobro sčiščeno, zato sem morala naslednji dan še enkrat na abrazijo. kar pa ni luštno, predvsem, iz dejstva da sem mislila, da sem si že opomogla, da bom kmalu lahko spet poskusila zanosit, pa tudi narkoza dva krat v mesecu verjetno ne vpliva dobro na telo.

Torej, bodi potem pozorna tudi na daljšo krvavitev in takoj nazaj k svoji G., če se ti kaj zdi sumljivo, ker če je že potrebno ponoviti, naj bo to čim preje.
Pa verjemi mi, da bo naslednjič vse v redu.

prvič sem bila tudi jaz na istem. res te boli, ko vidiš, da pa nekatere same žeijo splav. tudi jaz sem takrat imela eno tako v sobi in bi jo lahko od sile kar raztrgala, kako je lahko življenje tako kruto. meni so našli tudi pregrado, ki so jo potem odstranili. po posegu sem po 14 dneh dobila še zelo močno vnetje in sem bila zaradi tega še 14 dni v bolnici. zdaj sem v 12t in upam, da bo vse ok. zaenkrat je. se pa čimprej sprijazni in verjemi, da je pač moralo biti tako.

New Report

Close